Perşembe , 25 Nisan 2024

BAKAN PEKDEMİRLİ ACI GERÇEĞİ PAYLAŞTI





MERSİN AYDINCIK’TAKİ YANGIN SÜRÜYOR
Yine dün Mersin’in Aydıncık ilçesinde başlayan orman yangını sürüyor. Yangına 1 uçak, 5 helikopter ve 97 arazöz ile müdahale ediliyor. Ankara, Niğde ve Karaman’dan Mersin’e takviye ekip gönderildi. Aydıncık’ta 135, Gülnar’da 500 ve Bozyazı’da 60 kişilik olmak üzere toplam 695 kişilik barınma alanı hazırlandı.





SİLİFKE’DE VATANDAŞLAR DA DESTEK VERİYOR
Silifke ilçesinde bu sabah başlayan orman yangını büyüyerek devam ederken, alevler yerleşim yerlerine ulaştı, çok sayıda ev, ağıl ve ekili alan zarar gördü.





Yeşilovacık Mahallesi’ndeki Boğsak koyunda bu sabah başlayan orman yangını, gün boyunca ilçenin farklı noktalarında devam etti. Yangın Işıklı Mahallesi’nden sonra Hırmanlı Mahallesi’ne de sıçradı. Yerleşim yerlerine ulaşan yangında çok sayıda ev, ağıl ve ekili alan zarar gördü. Bölgede yaşayan vatandaşlar da evlerini ve ekili alanlarını kurtarabilmek için söndürme ekiplerine destek verdi.





TOMA’LAR OSMANİYE’DE DEVREYE GİRDİ
Dün başlayan ve bugün devam eden yangınlardan biri de Osmaniye’de… Kırmacılı köyü mevkii ve Karacalar mevkiinde iki ayrı noktadaki yangınlara 1 uçak, 3 helikopter, 41 arazöz, 2 TOMA, 9 tır, 24 arazi aracı ve toplam 312 personel yangına müdahale ediyor.





Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’daki ekipler de Osmaniye için seferber oldu. Karacalar mevkiindeki yangın kontrol altına alındı. Kırmacılı köyünde yangın sürüyor. Kırmacılı köyünde bulunan evler ile Ürün ve Dombullu yaylaları tahliye edildi. Vatandaşlar için Osmaniye KYK Karaoğlan yurdu tahsis edildi.





SÖNDÜRÜLEN YANGIN YENİDEN BAŞLADI
Kilis’in Demirciler ve Gülbaba köylerin arasında saat 14: 00 sıralarında başlayan ve saat 17: 30 sıralarında kontrol altına alınan yangın, çıkan rüzgarın da etkisiyle yeniden yayılmaya başladı. Rüzgar nedeniyle ekiplerin de müdahalede zorlandığı yangın yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Alevleri söndürme çalışmalarına Kilis’in yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki orman bakanlığı ve belediyelere ait itfaiye ekipleri de destek oluyor. Vatandaşlar ve Mehmetçiğin de yangını söndürme mücadelesi sürüyor.




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …