Cuma , 29 Mart 2024

BAKAN SELÇUK’TAN FLAŞ AÇIKLAMALAR






“Genel fotoğraf şu: Her hafta Sağlık Bakanlığı, şehir bazında son 7 günde 100 binde görülen va’ka sayısını açıklayacak ve dü’şükten çok yükseğe kadar 4 basamakta ayrılmış olan ri’sk gruplarının hangisinde hangi şehirlerin bulunduğu belirlenmiş olacak ve buna göre o şehrin valisi ve il hıfzıssıhha kurulu o şehirde okulları açmak ya da kapatmak üzerine bir karar alabilecek. Bir kar tatili olduğunda merkezi bir karar alıyor muyuz? Almıyoruz bakanlık olarak. O ilin valisi karar alıyor ve ilan ediyor. Burada da yerinde karardan kasıt bu. Önümüzdeki haftadan itibaren süreç bu şekilde işleyecek.”




“YAZ TATİLİYLE İLGİLİ KARAR ALINMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”
Sa’lgın döneminde “büyük bir ka’yıp kuşak e’ndişesinin” bulunup bulunmadığının sorulması üzerine bu yönde bir e’ndişesinin bulunmadığını, Bakanlık olarak EBA, TRT EBA televizyonları, canlı dersler, dijital ve basılı materyallerle öğrencilerin eğitimlerini desteklediklerini anlatan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:




“Ama yaz tatiliyle ilgili bir karar alınması gerektiğini düşünüyorum. Bunu, bugünlerde ölçme değerlendirme uzmanlarıyla eğitim bilimcilerle ta’rtışıyoruz. Yaz aylarında kitlesel olarak herkes için değil ama özellikle k’ritik gruplar için matematik kampları, bilim kampları, küçük çocuklara özgü oyun kampları, okullardaki faaliyetler, atölyeler bütün bunları devam etmesi gerekiyor ki ettireceğiz. Tatille ilgili mevcut dönemde karnenin tarihi ile ilgili bir değişiklik olabilir, netleşmemekle beraber. Ama bu şu demek değil; ‘öğrencilerimizin tamamı yaz boyunca okullarında olacaklar’ böyle bir kararımız yok ama bunun biraz uzamasıyla ilgili doğrudan ya da dolaylı ya da grup grup çalışmalar vasıtasıyla, uzamasıyla ilgili çalışmalarımız var.”



Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …