Perşembe , 18 Nisan 2024

Bakan Süleyman Soylu ‘operasyonu başlattım’ demişti. İşte Sedat Peker’in Köfteci Yusuf’a ‘çökme’ olayının perde arkası…





BURSA’DA 18 SANIKLI “KÖFTECİ YUSUF” DAVASINDA SEDAT PEKER HAKKINDA DA İDDİANAME HAZIRLANDI
Afyonkarahisar’daki bir et entegre tesisinin, tehditle Bursa’da restoran zinciri sahibine satılmaya çalışıldığı iddiasıyla ilgili 18 sanıklı davada dosyası ayrılan organize suç örgütü elebaşı Peker hakkında tamamlanan iddianame mahkemeye sunuldu. Geçen yılın temmuz ayından itibaren elde edilen deliller doğrultusunda hazırlanan, tutuklamaya yönelik yakalama kararı ve birleştirme talepli iddianamede, Peker’in “suç örgütü kurma ve yönetme, var olan veya var sayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanılarak yağmaya teşebbüsten” yargılanması istendi.





‘İŞTE KÖFTECİ YUSUF DOSYASI’
Afyonkarahisar’da bulunan bir et entegre tesisin tehdit ve şantajla Köfteci Yusuf adlı restoran zincirinin sahibi Yusuf Akkaş’a satılmaya çalışılması ve sonrasında yaşananlar hakkında yazar Öztürk ‘İşte Köfteci Yusuf dosyası’ başlığıyla önemli yazı kaleme aldı.





İşte Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk’ün o yazısı;
İçişleri Bakanı Süleyman Soy­lu, Sedat Peker ve adamlarının Bursa’da “Köfteci Yusuf”un işyerlerine “çökmek istediklerini” bu konuda operasyon emrini de kendi­sinin verdiğini söyledi. Bursa Cum­huriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu’nun hazırladığı iddianamenin soruşturma numarası 2019/ 114747’dir. İddianamede Peker’in adı geçiyor ama sanıklar arasında adı yok.





Ünlü köfteci Yusuf Akkaş’a, Af­yonkarahisar’da bulunan Et Entegre Tesisleri 35 milyon liraya satılmak istendi. Yusuf Akkaş ise 20 milyon lira verdi. Bu tesisi istedikleri fiyata alması için Akkaş üzerinde baskı kuruldu. Aradaki farkın çete tara­fından paylaşılacağı öne sürülüyor. Köfteci Yusuf Akkaş konuyu İçişleri Bakanı’na intikal ettirdi. Ardından da Bursa Emniyet Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne şikayette bulundu.




Sonraki Haber

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını Hakkari’de ziyaretler yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Çukurca ve …