Çarşamba , 24 Nisan 2024

BAKANDAN UYARI





RUSYA’DA VAKALARIN ARTMASINA NEDEN OLDU
Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, daha önce koronavirüs enfeksiyonu geçiren ve aşı olan bireyler arasında Hint varyantı nedeniyle yeniden vakalar görülmeye başlandığını, ülke genelinde vakaların ise 20 bine çıktığını söylemişti.





DELTA VARYANTI KENDİ İÇİNDE DE MUTASYONA UĞRADI
Daha önce Kovid-19 belirtileri öksürük, ateş, koku ve tat kaybı olarak sayılıyordu. Delta varyantı da kendi içinde mutasyon geçirip “Delta Plus” adlı yeni bir varyantın ortaya çıkmasına yol açtı. Daha bulaşıcı olan “Delta Plus” varyantı, yine Hindistan’da tespit edildi. Ülkedeki üç eyalette 22 vakaya rastlanırken, batıdaki Maharashtra eyaletinde 16 vaka kayıtlara geçti. Delta Plus aslında Haziran ayının başlarında tanımlanmıştı ancak bu kadar hızla yayılmasını bilim insanları beklemiyordu.





Hindistan Sağlık Bakanlığı, Salı günü yaptığı açıklamayla durumun vahametini doğruladı. Resmi açıklamaya göre daha bulaşıcı yeni varyanta karşı önlemler acil şekilde alınmalı. Dr. Paul ise “Delta Plus” varyantıyla ilgili henüz yeterince bilgiye sahip olunmadığını, insanlar arasında hızla ve şiddetli bir şekilde yayıldığını söylüyor.




Sonraki Haber

Emeklilerin Kartı Kullanımı

Emeklilerin Kartı Kullanımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dar gelirli emeklilere yönelik özel bir uygulama …