Cuma , 19 Nisan 2024

Balıkesir’de ortaya çıkan skandal görüntüler sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti





Balıkesir’de derenin kırmızı renkte attığı görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti. Olay yaratan görüntüler sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. İşte detaylar…





Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Balıkesir’de bulunan dere yatağının kırmızı renkte aktığı görüntülerin, sosyal medyada yayınlanması sonrasında harekete geçti. Bölgeye giden Çevre Denetim Ekipleri, Balıkesir’in Susurluk ilçesine bağlı Karapürçek Mahallesi’ndeki dere yatağında oluşan kırmızı renkli kirlilik ihbarı üzerine harekete geçti. Ekiplerin incelemeleri sonucunda, Karapürçek Deresi’ne zirai tarım ilacı boşaltıldığı tespit edildi.





Bunun üzerine zirai tarım ilacının yoğun görüldüğü kırmızı renkli kirliliğin vidanjörlerle çekilme işlemlerine başlandı. Bakanlık ve belediye ekiplerinin kirliliğin Susurluk Çayı ve Marmara Denizi’ne ulaşmaması için çalışmalarını dün akşam saatlerinden buyana aralıksız sürdürdüğü bildirildi. Bakanlık, olaya neden olan zanlı İ.D.’ye Çevre Kanunu’nun 20 Y. Maddesine göre 548 bin 48 TL para cezası uyguladı ve Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulundu.




Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …