Cuma , 19 Nisan 2024

BALKANLARDAN GELİYOR! LİSTEDE 24 ŞEHİR VAR





TOZ TAŞINIMI UYARISI
Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı beklendiğinden hava kalitesinde azalma, çamur yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Meteoroloji, kar beklenen illeri şöyle sıraladı:
Kastamonu, Bolu, Eskişehir, Afyonkarahisar, Konya, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Tokat, Çorum, Ankara, Çankırı, Kütahya.
Hafta ortasından itibaren kar ve yağmur beklenen iller ise şu şekilde:
Karabük, Amasya, Tokat, Sivas, Kayseri, Uşak, Bilecik, Karaman.





Çarşamba günü yurt genelinde ciddi kar yağışı görülecek. Marmara’nın yüksek kesimlerinde kar ihtimali olduğunu duyuran uzmanlar İstanbul’da kar beklenmediğini açıklamıştı. Ancak geçtiğimiz aylardaki kar tahminleri doğru çıkan Kerem Ökten’den dikkat çeken bir paylaşım geldi.
İSTANBUL AÇIKLAMASI! NEREDE KAÇ SANTİM…
Ökten, yurtta nerede kaç santim kar örtüsü görüleceğine dair harita paylaştı. Bu haritaya göre kar görülecek şehirlerin sayısı 24’ten daha fazla. Ökten paylaşımında “İstanbul’da yer yer kar yağışları görülebilir. Ülkemiz Salı gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Geniş bir alanda kar örtüsü bekleniyor. Değerler santim. Ankara 5 cm kar alacak…” dedi.





“KAR PELETİ GÖRÜLEBİLİR”
Ökten akşam saatlerinde yaptığı yeni açıklamada ise, “İstanbul’da bu gece sağanak geçişleri başlıyor. Yarın öğleden itibaren hava soğumaya başlayacak. Çarşamba ve Perşembe çok soğuk. Çarşamba gün içerisinde Avrupa yakası iç kesimleri ve Anadolu yakası iç kesimlerinde kar peleti (Graupel) görülebilir…” ifadelerine yer verdi.




Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …