Cuma , 29 Mart 2024

Banyo yaparken bunları yaparsanız, vesveseye kapılırsınız. Banyoda bazı şeyleri yapmaktan uzak durunuz. İ





bundan dolayı bir günah olmaz. Ancak bu durum banyo adabına uygun düşmez. Peygamberimiz bu hususta da önemle durur. Söylediği şu sözleri dikkate alırsak bizim lehimize. Çünkü idrarı yapmak,
“Sizden biriniz banyo yaptığı yere idrar etmesin. Sonra bu idrar ettiği yerden





abdest almasın. Vesvesenin çoğu bundan ileri gelir.” (Tirmizî, tahâre 17; Nesâî, tahâre 6) Hadis gayet açık ve net ifade ediyor. Haram değil ama yaşantımızın olumsuzluklarla dolması yaptığımız küçük hatalarında eseri olabiliyor. Bu hadis, tavsiye hükmünde olup, haram kılmak anlamında değildir.





Haram kılınmamış olsa dahi bu gibi tavsiyelere uymaya çalışmak gerekir. 7. İlk girişimizde sağ ve sol omuzlarımızı yıkamalıyız. 8. Suyu lüzumundan fazla israf etmemeliyiz. 9. Banyoda suyun sıcaklığı gibi ürperten hallerde cehennemi düşünmeli, bununla ce-he-nnem arasında mukayesede bulunmalıdır.





12. Banyoda su dökünürken ayakta su dökünmelidir. Oturarak su dökünmemelidir. Eğer yere dökülen sular üzerimize sıçramıyorsa oturarak da yıkanılabilir. 13. Banyoda küçük büyük abdest bozulmaz. Peygamberimiz bu hususta da önemle durur. “Sizden biriniz banyo yaptığı yere idrar etmesin. Sonra bu idrar ettiği yerden abdest almasın. Vesvesenin çoğu bundan ileri gelir.”(Tirmizî, tahâre 17; Nesâî, tahâre 6)

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …