Perşembe , 25 Nisan 2024

Bedelli askerlik için sürpriz açıklama






Bedelli askerlik, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile mi çıkacak? Bedelli askerlik için son açıklama (Bedellide yaş ve ücret ne olacak?).
Bedelli askerlik ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Milyonlarca asker adayı bedelli askerlik ile ilgili açıklamayı heyecan içinde beklerken AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Şentop’tan çok önemli bir açıklama geldi. Şentop’un açıklamaları asker adaylarına büyük bir heyecan yarattı. Peki bedelli askerlik ne zaman çıkacak ve yaş durumu ne olacak? Yaş sınırı ve fiyatı ne kadar olacak? İşte bedelli askerlikle ilgili tüm merak edilenler…
24 Haziran seçimleri öncesi bedelli askerlik gündem konusu olmuştu. Seçim sonrası ana gündem maddesi olarak belirlenen bedelli askerlik ile ilgili flaş bir gelişme daha yaşandı. Asker adaylarının en çok merak ettiği konulardan biri ise bedelli askerlik düzenlemesinin Temmuz’a kadar yetişip yetişmeyeceği konusuydu. Bu konuyla ilgili cevap AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Şentop’dan geldi. Peki bedelli askerlik ne zaman çıkacak? Bedelli askerlik yaş sınırı ne olacak? Bedelli askerlik ne kadar olacak? İşte tüm bu soruların cevapları…
AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Şentop, TBMM’de düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı yemin töreni öncesi soruları yanıtladı. Şentop, bedelli askerlik ile ilgili, “Şahsi kanaatim, bu konu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile düzenlenebilir. TSK ihtiyaçlarına göre yapılabilir” ifadelerini kullandı..




AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Şentop, bedelli askerlik konusunda, “Şahsi kanaatim, bu konu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile düzenlenebilir” dedi..
Habertürk’ün sorularını yanıtlayan Şentop, bedelli askerlik hakkında açıklamalarda bulundu..
Şentop, “Anayasa’da Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kanun arasındaki ilişkileri belirledik. Şahsi kanaatim, bedelli askerlik Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile düzenlenebilir. TSK ihtiyaçlarına göre yapılabilir. Bazı düzenlemeler yapılabilir.” dedi..
Kulislerde ise bedelli askerlik için 26 yaş ve 20 bin TL ücret öne çıkıyor..

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …