Perşembe , 18 Nisan 2024

Beklenen açıklama geldi







Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki son gelişmeleri TRT ortak yayınında değerlendirdi. Yunanistan’ın provokatif adımları ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne gerekiyorsa vakti saati geldiğinde Türkiye olarak yaparız.





Bu adaların egemenliğinin gayri askeri statü altında kalma kaydıyla kendisine verildiğini Miçotakis herhalde bilmiyor. Öğrenecek.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, moderatörlüğünü Canan Yener Reçber’in üstlendiği TRT ortak yayınında gazeteciler Nuriye Çakmak Çelik, Hale Kaplan, Okan Müderrisoğlu ve Mehmet Acet’in sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:











Bu konuda uzun süredir aralıksız şekilde yoğun temas ve müzakereler yürüttük. Neticede Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden dünya piyasalarına güvenli şekilde ihracatına yönelik mutabakatın İstanbul’da imzalanmasını sağladık.





“FİYATLARDAKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK”
Planın başarılı şekilde uygulanmasıyla vahim boyutlara ulaşmakta olan küresel gıda krizinin etkileri hafiflemeye başlayacak.





Fiyatlardaki düşüş devam edecek. En az gelişmiş ülkelerin üzerindeki baskı azalacak. Ortaya çıkacak kıtlıklar peşinen engellenecek.
Bu tarihi başarıya verdiğimiz katkı, Türkiye’nin küresel meselelerde oynamaya muktedir olduğu rolün önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Planın op-erasyonel boyutu İstanbul’dan idare edilecek.





“HERKES ATTIĞI İMZAYA SAHİP ÇIKMALI”
Sürecin ne kadar hassas olduğunu, Odessa Limanı’na düzenlenen saldırıda görebiliyoruz. Herkesten attıkları imzalara sahip çıkmalarını ve üstlendikleri sorumluluklara uygun şekilde hareket etmelerini bekliyoruz.

Sonraki Haber

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını Hakkari’de ziyaretler yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Çukurca ve …