Cuma , 19 Nisan 2024

Beklenen Haber Geldi! Emekliye Çifte Zam ve Memura Fark…





Milyonlarca kişi bu haberi bekliyordu ve sonunda açıklandı. Enflasyon rakamları belli oldu ve buna göre ise emekliler temmuzda çifte bayram, memurlar için ise enflasyon farkı açıklanıyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu gelişme ise sonunda beklenen haberi beraberinde getirdi.





Açıklanan enflasyon miktarı beraberinde farkı da getirirken; memur ve memur emeklileri için 2 yılda bir yapılan zam tespitinde son 6 aylık enflasyon oranının belirlenen rakamı aşması durumunda aşılan fark da yansıtılmaktaydı. Toplu sözleşme SSK ve Bağ-Kur emeklileri için geçerli olmazken Ocak-Temmuz aralığında ortaya çıkan enflasyon rakamı oranına göre zam yapılacak.





% 7.36 Zam Oranı Ortaya Çıktı! Ocak 2020 tarihine göre geriye dönük 6 aylık süreçte SSK ve Bağ-Kur emeklileri % 8.36 zam aldı. Memur ve memur emeklileri için ise 2020 yılının ikinci yarısındaki 6 aylık süreçte % 4 zam oranı belirlenmişti. Bu zamlar belirlenirken enflasyon oranı ise 8.36 olarak açıklanırken ortaya çıkan % 4,36 oranında açık görüldü. Ocak ayında toplu sözleşme artışı ile birlikte % 3 oranında zam yapılınca ortaya çıkan zam miktarı % 7,36 olarak belirtildi.




Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …