Cuma , 19 Nisan 2024

‘Ben bu eve bakamıyorum!’ İş konut sahibi olmakla bitmiyor…





Sadece kiralar değil, evlerin bakım maliyetleri de arttı. Birçok ev sahibi oturdukları konutların masraflarını karşılayamadıkları için taşınmayı düşünüyor. Evin yeterince ısıtılamaması ya da aidatların yüksek olması nedeniyle evini satmak isteyenler bulunuyor.





Dünyanın pek çok ülkesinin ana sorunlarından biri enflasyon. Çoğu ülkede konut fiyatları yeniden değerleniyor. Bazı ülkelerde merkez bankalarının yüksek faiz politikasından kaynaklı olarak konut fiyatları düşük. Türkiye’de ise özellikle büyük kentlerde arz talep dengesizliği sebebiyle konut fiyatları aldı başını gitti.





Haliyle sadece konut fiyatları artmıyor, konutta otururken çıkan masraflar da yükseliyor. Özellikle büyük kentlerde kentsel dönüşüm ile ev sahibi olan vatandaşlar, yeni evlerinin çıkan masraflarını ve yüksek aidatlarını karşılamakta zorlanıyor. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, evinin masrafını karşılayamadığı için taşınanların en çok İstanbul’da olduğunu söylüyor. Aşa, sözlerini şöyle sürdürüyor:

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …