Perşembe , 28 Mart 2024

Beyninizi Depresyon, Anksiyete ve Alzheimer Hastalığından Koruyacak 4 Bitki





İşte beyninizi korumaya yardımcı olabilecek 4 bitki:
Her geçen gün yaşadığımız tüm stres ve beynimize durmaksızın giden bilgi akışı yüzünden bazen zihnimiz yardım için itici bir güç kullanabilir.

Konu beyin sağlığına geldiğinde doğanın bize en iyi ilaçları bahşettiğini görüyoruz. Beynimizi bir yandan bunamadan korurken, bir yandan hafızayı güçlendirmeyi, odaklanmayı ve bilişsel performansı da içeren ve beynimize sağlık açısından diğer muhteşem faydaları da sağlayarak stresi ve endişeyi azaltma gücü olan birkaç bitki vardır.

Eğer beyninizin destek bir güce ihtiyacı varsa doğanın size sağladığı doğal ve şifalı bitkileri bir düşünün derim.
1. Ginkgo Biloba (Mabet Ağacı)
Yaşayan en eski ağaç türlerinden olan Ginkgo Biloba, zayıf kan dolaşımı ve zayıf hafızayı da içeren birçok sağlık problemini tedavi etmek amacıyla yüzyıllardır kullanılmaktadır.



Aynı zamanda bunaklık hastalığına sahip kimselere beyine giden oksijen akışını arttırarak yardımcı olduğu görülmüştür. Ginkgo Biloba, içerdiği antioksidanların serbest radikallerle savaşmasından ötürü bunaklık sebebiyle etkilenen sinir hücrelerini destekleyerek Alzheimer hastalığının gerilemesine fayda sağlayabilir.

Ginkgo Biloba’nın içindeki flavanoitlerin ve terpenoitlerin kalp krizi, kanser ve Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltmada yardımcı olduğuna inanılmaktadır.

2. Biberiye
Biberiye için belgelenmiş en eski kullanımlardan biri bilişsel uyarıcıdır. Hafızayı artırabilir, geliştirebilir ve odaklanmayı artırabilir. Biberiyenin bilişsel aktiviteyi uyarma yeteneği Alzheimer veya bunaklık riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Biberiyenin tatlı aroması, kronik anksiyete veya hormon dengesizliklerinden muzdarip olanlarda ruh halini iyileştirme ve stresin hafifletilmesini sağlar.



3. Ginseng
Çalışmalar, Ginseng’in stres ve anksiyeteyi azaltmaya yardımcı olmak için ruh halini ve zihinsel işlevi geliştirebildiğini göstermiştir. Ginseng ayrıca beyin hücrelerini uyarma ve konsantrasyonu iyileştirme yeteneğine de sahiptir. Bir çalışma, ginseng’in doğal Alzheimer tedavisi olarak kullanılabileceğini bulmuştur.

Araştırmacılar ayrıca ginseng’in güçlü antikanser özelliklerine sahip olduğunu bulmuşlardır. Tümörün büyümesini durdurma özelliğine sahiptir, bu da doğal bir kanser tedavisi olarak kullanılabileceğini gösterir.

4. Nane
Nane, monoterpen olarak bilinen bir bitki gıdası içerir. Hayvan çalışmaları, bu bitkisel proteinin pankreas, meme ve karaciğer tümörlerinin büyümesini durdurabildiğini göstermektedir.

Ayrıca kolon, cilt ve akciğerlerde kansere karşı korunmaya yardımcı olduğu gösterilmiştir. Araştırmacılar, nane kokusunun ve aromasının bilişsel işlevler üzerinde büyük etkileri olduğunu bulmuşlardır. Çalışmalar nanenin uyanıklık, hafıza, problem çözme, yargılama ve dikkat süresini arttırdığını göstermiştir.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …