Cuma , 29 Mart 2024

BİLİM İNSANLARI ARAŞTIRIYOR! ÜÇLÜ MUTASYON





NEREDEN GELDİĞİ HENÜZ BELLİ DEĞİL
Corona virüsünün diğer türlerinde görülen üç önemli mutasyonu taşıdığı için “üçlü mutasyon” olarak adlandırılan yeni türün (E484K) Güney Afrika ve Brezilya, (N439K) İskoçya ve (P681H) İngiltere’de görülen Covid-19 türlerinin özelliklerini taşıdığı belirtildi. Üçlü mutasyonun nereden geldiği henüz tespit edilmedi.





Halk Sağlığından Dr. Kev Smith, “üçlü mutasyon kombinasyonunun” ilk kez birkaç hafta önce keşfedilmesinden bu yana araştırıldığını belirterek, “Virüsü şimdiye kadar tespit ettiğimiz insanlar üzerinde özellikle daha bulaşıcı olduğu sonucuna ulaşamadık. Kişiler diğer corona virüsü varyantlarına göre daha fazla hastalanmıyorlar. Bu nedenle özellikle endişelenecek bir şey görmüyoruz” ifadelerini kullandı.





Sheffield’ın Halk Sağlığı Müdürü Greg Fell, İngiltere Halk Sağlığı ve NHS’nin Test ve Takip uygulamasının yetkilileri ile beraber çalıştığını belirtti. Fell, halkın paniğe kapılmamasını tembih ederek, “Yönergeleri izleyin, ellerinizi düzenli olarak yıkamaya devam edin ve kapalı alanlarda maske takın” dedi.




Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …