Perşembe , 28 Mart 2024

Bilim Kurulu sonrası flaş aşı açıklaması





Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzası ile açıklama geldi. Bakan Koca, COVID 19 aşısının ve aşı yapabilme yeteneğinin gündemin en üst noktasına oturduğu bu günde Dünya Sağlık Örgütü, verdiği müjde ile azmimizi bir kat daha artırmıştır.” ifadelerini kullandı. Bakan Koca yerli aşı için “Faz I klinik çalışmasında sona gelinmiş ve Faz II çalışmalarına hazırlanılmaktadır.” bilgisini verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün aşı gündemi ile toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası yazılı açıklamada bulundu.



Koronavirüs pandemisinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de can almaya devam ettiğini bildiren Bakan Koca, “Bütün kurumlarımızla mücadelemiz sürüyor. Son birkaç hafta içinde uyguladığımız kısıtlayıcı tedbirlere vatandaşlarımızın daha bir titizlikle uyum göstermesinin sonuçlarını almayı umuyoruz. Gerek tedbirlerin uygulamaya konması, gerek uyumun ve sonuçlarının takibi yönünde Bakanlık olarak yoğun bir gayret içindeyiz. Ülkemizin seçkin bilim insanlarından oluşan Bilim Kurulu üyeleri hiçbir karşılık beklemeksizin yoğun çalışmalarıyla bu sürecin yönetilmesinde önemli katkı sağlamaktadır. Bilim Kurulumuzun bugünkü toplantısında öncelikle aşı konusundaki gelişmeler değerlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.


Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …