Cuma , 19 Nisan 2024

Bilim Kurulu üyesi açıkladı! Virüse karşı bu iller daha şanslı!


Her yere dokunup sonra maskesini ya da saçını düzeltiyor. O yüzden eldiven yerine el hijyeninin uygulanması son derece mühim.




Doktorların virüsten nasıl korunduğunu da izah eden bilim kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, “Bulaşıcılığı çok yüksek bir virüs bulunduğu amacıyla en küçük korunma önlemlerindeki aksama bulaşmaya namacıyla oluyor. Bizler de sosyal mesafemizi koruyoruz, toplantılarımızı yapmayıp görünümlü konuşuyoruz, hastamızın yanına girerken tam donanımlı giriyoruz. Materyal alırken N-95 tarzı maske takıyoruz” dedi.




“Sıcak illerde virüs daha tez kırılabilir”
Bilim Kurulu üyesi Açıkladı: Korona virüse karşı bu iller daha şanslı




Türkiye’nin en sıcak illerinden birisi olan Adana’da kavurucu sıcakların gelmesi ile eş güdümlü virüsün yayılma etkisinin azabileceğini kaydeden Taşova sözlerini şu şekilde sürdürdü:
26 derecede ve nemli ortamda virüsün yaşamadığı, kırılacağı ya da aktivitesinin azalacağı gibi bir beklentide var. Hep eş güdümlü yaşayıp göreceğiz.




Bu yeni bir hastalık. Günler geçtikçe bilgilerimiz çoğalıyor. Ama şimdi ilk bilgiler buraya doğru gidiyor gibi. Belki Adana’da virüs daha tez kırılabilir. İnşallah öyle olur.
“Sokağa çıkma ksıtlanmalı”




Korona virüsü namacıylaiyle sokağa çıkma yasağı gelmesinin daha doğru olma ihtimalini bildiren Prof. Dr. Taşova şunları kaydetti:

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …