Salı , 23 Nisan 2024

BİLL GATES AÇIKLADI


IHME (Sağlık Ölçümleri Değerlendirme Enstitüsü) tahminleri 1 Nisan 2021’e kadar 200 bin kișinin daha ölebileceğini gösteriyor. Maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarsak, bu ölümlerin büyük bir kısmını önleyebiliriz”
dedi.



“VİRÜS DAHA ÖLÜMCÜL OLABİLİR”
2015 yılında böyle bir salgın olasılığından bahsettiğini hatırlatan Gates, “ABD’nin salgını daha iyi yönetebileceğini
düșünüyordum. 2015’te tahminlerimi yaparken ölü sayısının daha yüksek olacağından söz etmiștim. Virüs șimdikinden daha ölümcül olabilir. En kötüsü gerçekleșmedi. Ama salgının ABD ve dünyaya ekonomik etkisi beș yıl önceki tahminlerimi aștı” ifadelerini kullandı.

“ABD TÜM İNSANLIĞA YARDIM ETMELİ”
ABD Bașkanı Donald Trump’ın așı dağıtımında önceliğin Amerikalılara verilmesine ilișkin kararnamesiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Gates, “ABD tüm insanlığa yardım etmeli. Dünya ekonomisinin dönmesini istiyoruz. Ölümleri asgariye indirmek istiyoruz. Temel teknoloji bir Alman șirketine ait. Bu nedenle uluslararası paylașımı ve iș birliğini engellemek bir



“TAMAMEN BENCİL OLMAMALIYIZ”
Bill Gates açıklamalarının devamında, “Tüm așıların kapasitesini artırmalıyız. Önümüzdeki aylarda onay alacak, üretiminin artırılması daha kolay olan birkaç așı daha olacak. ABD diğer ülkelerin çalıșmalarından yararlandı. Bu nedenle tamamen bencil olmamalıyız” diye konuștu.



“SIRAM GELDİĞİNDE YAN ÇİZMEYECEĞİM”
ABD’nin eski bașkanları Bill Clinton, George Bush ve Barack Obama gibi așıyı gönüllü olarak halkın önünde yaptırabileceğini söyleyen Gates, bunun kamuoyunun așıya güvenini artıracağını belirtti ve “Ben de aynısını yapacağım. Sıram geldiğinde yan çizmeyeceğim. Zamanın geldiğinde așıyı görünür bir șekilde yaptıracağım. Çünkü hastalığı bașkalarına geçirmemek herkesin yararına” dedi.



EȘ BAȘKANI OLDUĞU VAKIF 1,75 MİLYAR DOLAR YARDIM YAPTI
Forbes’a göre Bill Gates’in eș bașkanlarında biri olduğu Bill ve Melinda Gates Vakfı, așı geliștirme ve hastalıkla mücadele çalıșmalarına șimdiye kadar 1,75 milyar dolar yardımda bulundu.



ABD’DE VAKA SAYISI 20 MİLYONA YAKLAȘTI
Öte yandan Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre ABD, vaka sayısı ve Covid19’dan ölümlerde dünya genelinde birinci sırada. Bugün itibarıyla ülkede vaka sayısı 16 milyon 737 bin. Açıklanan ölü sayısı da 306 binin üzerinde.

Sonraki Haber

Kurban için emekliye müjde

Kurban için emekliye müjde Emeklilere müjde! Kurban Bayramı’na 57 gün kala ortaya çıktı Cumhur İttifakı’nın …