Cumartesi , 20 Nisan 2024

BioN Tec aşısıyla alakalı endişelendiren açıklama





10 KAT AZALIYOR
Araştırmacılar, 46 sağlıklı genç ve orta yaşlı yetişkinden aldıkları kan değerleri ile aşı olduktan bir süre sonra alınan kan değerlerini ve ikinci doz aşıdan 6 ay sonraki kan değerlerini inceledi.





Bilim insanları, 6 ay içerisinde aşının yarattığı antikor seviyesinin ortadan kalktığını açıkladı. Araştırmayı yürüten Stanford Üniversitesi’nden Bali Pulendran ve Emory Üniversitesi’nden Mehul Suthar, “Araştırmalarımız Pfizer/BioNTech aşısının koronavirüse karşı çok yüksek seviyede antikor sağladığını ortaya çıkardı. Fakat buna karşılık 7 ay içerisinde bu koruma seviyesi yaklaşık 10 kat azalıyor” açıklamasını yaptı.





7 AY SONRA AŞI YAPILMALI
Gönüllülerin neredeyse yarısında Delta, Beta ve Mu gibi varyantlara karşı antikor oluştuğu tespit edilirken, altıncı aydan sonra bir düşüşün başladığı duyuruldu.





Reuters’ın aktardığı haberde görüşlerini paylaşan araştırmayı yürüten bilim insanları, “Bu sonuçlar bize ikinci doz aşıdan 6 ile 7 ay sonra üçüncü doz destekleyici koronavirüsü aşısı olmanın SARS-CoV-2’ye ve onun varyantlarına karşı korumayı güçlendireceğini ortaya koyuyor” ifadesini kullandı.





Son dakika! BioNTech’in kurucu Uğur Şahin: Çok daha farklı bir durum ile karşı karşıya kalabiliriz
2019’un son günlerinde hayatımıza giren Koronavirüs (Kovid-19) gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor.





Son dönemde varyantları ile gündemden düşmeyen virüs pek çok ülkenin takviye doz kararı almasına neden oldu.
“MUTASYON BAĞIŞIKLIĞI AZALTABİLİR”
Pfizer ile birlikte Koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech’in CEO’su olan Uğur Şahin, aşılar ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.
Financial Times’ta yer alan habere göre, Şahin, virüsün mutasyona uğramaya devam edeceğini ve bu durumun aşıların sunduğu bağışıklığı azaltabileceğini öne sürdü.





“ÇOK FARKLI BİR DURUM İLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİRİZ”
Şahin bu durumun yeni aşıların geliştirilmesi gerekliliğini ortaya çıkarabileceğini savundu. Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
‘Önümüzdeki yılın ikinci yarısına doğru, koronavirüs aşısının formülünün değişmesi gerekecek gibi görünüyor. Bu yıl yeni bir Aşı geliştirmeye gerek yoktu. Ancak gelecek yılın ortalarına doğru çok daha farklı bir durum ile karşı karşıya kalabiliriz.’





“KORONAVİRÜS KALACAK VE DAHA DA ADAPTE OLACAK”
‘Koronavirüs kalacak ve daha da adapte olacak’ diyen Şahin, Kovid-19’un evriminin devam ettiğini ve evrim sürecinin henüz başında olduğumuzun altını çizdi.
Aşının daha hızlı üretilmesi adına yapılan ‘patenti paylaşın’ çağrısı hakkında da konuşan Şahin, bu durumun kalite kontrolünü riske atacağını öne sürdü.
“KORKU İÇİNDE YAŞAYAMAYIZ”





BioNTech’in Baş Tıbbi Sorumlusu Özlem Türeci ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada koronavirüsün şimdiden yönetilebilir olmaya başladığına dikkat çekerek, ‘Virüs bize birkaç yıl daha eşlik edecek. Korku içinde yaşayamayız’ demişti.
Türeci, aynı açıklamasında güçlendirici aşıların ’12 veya 18 ayda bir’ verilebileceğini öngördüğünün altını çizmişti.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …