Perşembe , 25 Nisan 2024

Bir daha böylesi gelmeyebilir… | Yılın magazin olayı: Heard-Depp davası





Dava 2022’ye damgasını vurgu çünkü iddialar çok ağırdı. Heard evliliği öncesinde ve süresince Depp tarafından cinsel ve fiziksel istismara maruz kaldığını söylüyor, duruşmalarda olayları detaylarıyla ve gözyaşlarıyla anlatıyordu. Depp de eski eşine asla vurmadığını ve şiddet gören tarafın kendisi olduğunu belirtiyordu.

DURUŞMALAR ÇOK SERT GEÇTİ
Davalarda tarafların aile üyeleri, yakın arkadaşları, menajerleri ve psikologlarının ifadesine başvuruldu. Ses kayıtları, fotoğraflar ve yazışmalar mahkemeye delil olarak sunuldu. Duruşmalarda ne zaman bir tanık ifade verse dava günlerce konuşuldu.





O ifadelerden birinde Depp’in Bahama Adaları’ndaki mülklerini yöneten Tara Roberts, Heard’ün Depp’e “sahte aktör”, “Şişman ve yaşlı bir adam olarak öleceksin” gibi ifadeler kullandığını duyduğunu söyledi.

Yine Depp’in tarafını temsilen duruşmaya gelen adli psikolog Shannon Curry, Amber Heard’ün borderline kişilik bozukluğu olduğunu ifade etti. Heard’ün tarafı ise Curry’nin bu davaya atanmadan önce neden Depp’in evinde avukatlarıyla birlikte yemek yediğini sordu.





Mayıs 2016’da çiftin evine aile içi şiddet ihbarını araştırmak için intikal eden polis memuru Tyler Hadden ise, Heard’de herhangi bir fiziksel darbeye rastlamadığını söyledi. Heard’ün avukatları ise müvekkillerinin Depp’i korumak için polis gelene kadar makyaj yapmış olabileceğini aktardı.





Mahkeme süresince Heard, iddialarını somut delillerle kanıtlamakta zorlandı.
Virginia Fairfax’de Haziran ayında görülen karar duruşmasında jüri üyeleri, karalama davasında Depp’i haklı buldu ve Heard’ün eski eşine 15 milyon dolar tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti. Öte yandan evlilikleri boyunca Heard’e karşı davranışları sebebiyle Johnny Depp de eski eşine 2 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.





Kadın hakları savunucuları kararın kabul edilemez olduğunu belirtirken, Depp de iddiaları tamamen reddediyor ve hayatının hiçbir noktasında bir kadına vurmadığını dile getiriyor.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …