Cuma , 19 Nisan 2024

Bir de bu çıktı başımıza…





MİKROP TAŞIYORLAR Yeni tür olan baldırsokan sineği çöpten besleniyor ve insanların derisine yapışıp emiyor. Bunun sonucunda kızarıklık, şişkinlik, kaşıntı, kabartma gibi şikayetler oluyor. Uzmanlar, diğer bilinen sineklerden daha farklı olduklarını mikroplar taşıdığını ve bulaştırıcı özelliklerinin olduğunu söyledi.





UYKUSUZLUĞA NEDEN OLUYORLAR Stomoxys olarak geçen baldırsokan sineğinin özellikle çiftlik hayvanlarında, insanların derisinde ve kanında olan mikropları taşıdığını söyleyen Doç. Dr. Zekai Kutlubay bu konuyla ilgili uykusuzluğa dikkat çekti:





“Baldırsokan sineğinin taşıdığı parazitlerden biri de uyku hastalığına neden olan parazittir. Bu parazit sinekler tarafından dünyanın her yerine ulaşır. Uyku hastalığında sineğin ısırığı genellikle ağrılıdır ve daha sonra kırmızı yaraya dönüşebilir”. NASIL KORUNMALIYIZ Özellikle çöpte beslenen baldırsokan oldukça mikroplu bir türdür. Çöplerin ağzını mutlaka kapatıp çöpe atmalıyız. Çöp biriktirmeyip günlük bir şekilde atılmalıdır. Saksılardaki lavantaları çoğaltarak sinekleri uzaklaştırmak mümkündür.




Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …