Cuma , 29 Mart 2024

Bir İlk Gerçekleşti! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı Milyonlarca Emekliyi Kapsıyor !





Yıllarca Çalıştıktan Sonra Emekli Olmak amacıyla çaba gösteren milyonlara düzenleme. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren S’GK sisteminde değişiklik yapılması ile eş güdümlü fazlası vatandaşın arzuları hayata geçiyor.





İlk kez resmi belgeye girmesi yanısıra emekli aylığının düşmesinin önlenmesi, işsizlik ödeneği alınan süreler hedefiyle borçlanma hakkı tanınması, kadınların doğum borçlanması konular ele alınmış durumdadır. İşte milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren habere dair detaylar.. Kamuoyunda büyük arzuların söz konusu olduğu rapor Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Bakanlığı doğrultusundan yayınlandı. 2019-2023 yıllarını hedefiyle da alan 11. Kalkınma planı ile fazlası vatandaşın arzuları hayata geçti. Rapor hedef iyleda doğum borçlanması hakkı getirilmesi, emekli aylığı ve işsizlik ödeneği gibi konular ele alınmış durumda. İşte hayata geçirilen düzenlemeler.. Kadınlarda Doğum Borçlanması 4A, 4B ve 4C sigorta kollarına mensup olanlar kadınlarda doğum borçlanması hakkından yararlanabiliyorlar. Her çocukta 2 yıl olan doğum borçlanmaları 3 çocuk hedefiyle 6 yıla kadar olabiliyor. Yapılan düzenlemeler ardından kadınlar sigortalılık süreci öncesindeki yaptıkları doğumlar hedefiyle de doğum borçlanması hakkından yararlanabilmektedirler.




Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …