Perşembe , 18 Nisan 2024

Böbrek ve Mesane İçin Sedef Otu Faydaları






Uzmanlar sedef otunun böbrek, mesane ve idrar yollarına faydası olduğunu için not edilmesi gereken reçeteler arasına giren bu bitki tek başına da adeta şifa deposu.
Solunum yolları ve eklem ağrılarına etkisi, göze faydaları ve de cilde olan olumlu etkileriy­le bu bitki bu güne kadar birçok hekimin gözdesi olmuş.
Sedef Otu Böbrek Hastalıklarına ve Mesane Kanserine Faydalı
Bitkinin böbrek ve mesane problemlerine iyi geldiğine şaşmamak lazım; çünkü uzmanlara göre bu bitki çok iyi parçalayıcı, eritici ve damarları açıcı özelliklere sahip.
Uzmanlar sedef otunun bostani, yabani ve dağda yetişen olmak üzere üç türünün olduğunu söylüyor. Diğer yandan hemen her bitki için söylendiği gibi bu bitki için de dağda yetişen türün daha etkili olduğunu söyleniyor; ona göre sedef otunun dağda yetişeninin yakıcılığı ve keskinliği daha fazla.




Bu sebepten olsa gerek ki sedef otu köklerinin dağda yetişen türünün kulla­nılmasını özellikle belirtiliyor.
Son olarak Bilgi Doktoru okurlarımıza sunduğumuz bu bitkinin köklerinin kokulu olduğunu belirtelim; bu da bitkinin sarımsak ve soğan kokularını giderici etkisinin nereden geldiğini belirtmek isterim..
Sizler de Sedef Otunun bilmediğimiz farklı şifaları ve faydaları ile ilgili görüş ve tecrübelerinizi Bilgi Doktoru okurlarıyla paylaşabilirsiniz. Ayrıca sorularınız varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarız.

Sonraki Haber

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını Hakkari’de ziyaretler yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Çukurca ve …