Cuma , 19 Nisan 2024

Boğaz ağrısı için başka bir kür;






Boğaz ağrısı kış boyunca birçok insanın çektiği sıkıntıdır. Bakteriyel veya virüs şeklinde vücuda giren mikroplar ilk önce boğaz ağrısıyla sinyal verir. Boğaz ağrısını kısa sürede iyileştirebilecek birkaç doğal kürden bahsedeceğiz.
Ağrıyan boğaz ve soğuk algınlığı için doğal gargara: Malzemeler, 250 gr pancar – bir kaşık organik elma sirkesi
Pancarları temizledikten sonra bir çorba kaşığı elma sirkesini ekleyin, 10-15 dakika bekletip süzün. Bu su ile günde 2-3 kez gargara yapın.
Boğaz ağrısı için başka bir kür;
Malzemeler: bir kaşık kuru kekik ve bir bardak sıcak su. İkisini karıştırıp süzdükten sonra içebilirsiniz.
Elma sirkesi oldukça sık kullanılan bir yöntemdir ve çok iyi gelir. Bir veya iki tatlı kaşığı doğal elma sirkesini ılık suyla karıştırıp içebilirsiniz.
Bal ve limon da boğaz ağrısında ve gribal enfeksiyonlarda etkili yöntemlerden biridir. İki yemek kaşığı bal ile yarım limonun suyunu sıkıp, karıştırıp ılık suya ilavve edip çay içer gibi tüketebilirsiniz.




Bu kürler ile boğaz ağrınızdan kurtulabilirsiniz, her hastalandığınızda ilk seçeneğiniz kimyasal ilaçlar olmasın. Önce bitkisel tedavilere yönelmeniz bağışıklık sisteminiz açısından çok önemlidir. Vücut kendi direnciyle ve bitkisel takviyelerle enfeksiyondan kurtulursa bağışıklık sisteminiz güçlenecektir. Eğer bu kadar uğraşa rağmen geçmezse elbet bir doktora gitmelisiniz.
Öksürüğe karşı doğal kürler:
Malzemeler: Bal, sarımsak ve limon. Rabbimiz doğaya birçok şifa vesilesi koymuş. Bunlardan biri de bu üçlü. Pek iştah açıcı gelmiyor olabilir ama öksürüğe karşı çok etkilidir. Bir tane limonun suyunu birkaç diş ezilen sarımsak ve bir yemek kaşığı bal ile karıştırdıktan sonra, öksürük devam ettikçe bir-iki tatlı kaşığı, şurup şeklinde tüketebilirsiniz. Buzdolabında 3-4 gün saklanabilir. Karışım çok katı olursa biraz da limon suyu ile şurup kıvamına getirebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …