Perşembe , 25 Nisan 2024

BOLU’DA SON DURUM FECİ! ÇOCUKLARDA HÜS ÇIKTI





BOLU Çaydurt Yuva köyünde içme suyundan zehirlenen çok sayıda kişi hastanelik oldu. Sağlık Bakanı Koca dün yaptığı açıklamada yoğun bakında tedavi görenlerin olduğunu dile getirdi. Öte yandan tedavi gören çocukların ailelerinin yaptığı açıklamalar dehşete düşürdü. Gelen son bilgiye göre bazı hastaların tetkiklerinde kanlı ishalle ortaya çıkan, anemi ve akut böbrek yetmezliği ile seyreden Hemolitik Üremik Sendrom (HÜS) tanısına ulaşıldı. Bolu Valisi’nden de yeni bir açıklama geldi.





Bolu’nun Çaydurt Yuva köyünde içme suyu herkesi hastanelik etti. Yoğun bakımda olan çok sayıda kişi var. Özellikle çocuklarda durum daha ağır seyrediyor. Köyde içme suyundan zehirlenenlerden 6 çocuk Ankara Tıp Fakültesi hastanesine sevk edildi. Hastane Başhekimliği tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu bilgiler verildi:





Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi ve Çocuk Nefroloji servislerinde Bolu’daki kanlı ishal ve bu ishalle ilişkili böbrek yetmezliği tablosu ile başvuran 6 hasta izlenmektedir. İlk hastayı 16.07.2022 tarihinde kabul ettik. Hastaların yaşları 3 ile 15 yaş aralığında değişmektedir. Hastalardan 5’inin diyaliz ihtiyacı olmuştur. Bu klinik tablonun nedenine yönelik araştırmalar devam etmektedir.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …