Cuma , 29 Mart 2024

Boş Kalan Raflar Tepkiye Neden Oldu





MARKETLER ŞEKERİ RAFTAN KALDIRMIŞTI
Son 1 haftadır marketlerin raflarında bulunmayan küp ve toz şekerlere bugün zam geldi. Market zincirleri şekere gelecek zammı beklerken 1 hafta önceden reyon fırsatçılığı yaparak raflardan toz ve küp şekerleri kaldırmıştı. Şeker almak isteyen vatandaşlara stok kalmadı bahanesini sunan market zincirleri şekere beklenen zammın gelmesi ile depoya çektikleri şekerleri tekrardan raflara zamlı fiyattan yerleştirdi.





ŞEKER RAFLARINDAKİ BOŞLUK İLE İLGLİ BİM AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Sosyal medyada bir süredir BİM market zincirinde 1 haftadır toz şeker ve küp şekerin bulunmadığı ve rafların boş kaldığı yönünde iddialar üzerine BİM tarafından açıklama yapılarak, ‘Şeker fabrikaları son günlerde şeker satışını neredeyse durdurdu. Üreticilerin satış fiyatının yüksek olması sebebiyle, tüketicimize uygun fiyatlı şeker tedarik etmekte zorlanmaktayız’ denildi. Bunun üzerine Türkşeker’den yapılan açıklamada ise, ‘Çeşitli basın organlarında şekerde arz problemi olduğuna dair iddialar doğru değildir. Herhangi bir arz problemi bulunmamaktadır. Piyasada bazı firmaların fiyatları yükselterek ürün satmalarından dolayı böyle bir ortam oluşmuştur’ denildi.




Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …