Perşembe , 25 Nisan 2024

BU BELİRTİLER VARSA ŞEKER HASTASI OLABİLİRSİNİZ





DİYABETİN (ŞEKER) 7 ÖNEMLİ BELİRTİSİ
1. AĞIZ KURULUĞU :
DİYABET ÖNCESİ DÖNEM ERKEN FARK EDİLİP YETERLİ ÖNLEMLER ALINMAZSA YORULAN PANKREAS KAN ŞEKERİNİ KONTROL ETMEYE YETECEK KADAR İNSÜLİN SALGILAYAMAZ HALE GELİYOR. BU DURUMDA ÖNCE TOKLUKTA KAN ŞE-KERLERİ YÜKSELMEYE BAŞLIYOR. AĞIZ KURULUĞU VE ÇOK SU İÇME BU SÜRECİN İLK BELİRTİLERİNİ OLUŞTURUYOR.
2. GECE İDRARA KALKMA:





Ağız kuruluğuna bağlı çok su içmenin yanı sıra kanda yükselen kan şekerinin böbrek üzerinde yarattığı basınç nedeniyle hastalar gece uykudan idrar ihtiyacıyla uyanmaya başlıyor. Gecede bir kez idrara kalkmak normal sayılıyor. Ancak birden daha fazla sayıda uykunun idrar ihtiyacıyla bölünüyor olması, akla diyabeti getirmeli.





3. BACAKLARDA KRAMPLAR:
İnsülin azlığı nedeniyle kanda şeker yükselirken hücre içine girip yakıt olarak kullanılamadığı için hücrelerde bir enerji açlığı ortaya çıkıyor. Halsizlik, bacaklarda kramplar, aşırı tatlı isteği, sabahları zor uyanma, gün içinde uyku hali, konsantrasyon azalması bu dönemde başlayan ve kandaki şeker yükseldikçe artan belirtileri oluşturuyor. bu tür şikayetleri olan kişilerde açlık kan şekeri normal olsa bile tokluk şekerlerinin takibinin ya da şeker yükleme testinin mutlaka yapılması gerekiyor.





4. UYUKLAMA, YORGUNLUK:
Kanda şeker yüksek olmasına rağmen yakıt olarak kullanılamadığı için hücreler enerjisiz kalıyor. Bu durum beyin ve sinir sistemi hücrelerinin enerji azlığına yol açınca; uyku hali, konsantrasyon azlığı ve gün içinde uyuklama şikayetleri ortaya çıkıyor.




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …