Perşembe , 28 Mart 2024

BU KADARINI KİMSE BEKLEMİYORDU





POLİS KONTROL NOKTALARI KURULDU
Kazakistan’da güvenlik önlemleri artırılırken, en büyük kent Almatı’da polis kontrol noktaları kuruldu, güvenlik güçleri devriye gezmeye başladı. Bazı iş yerlerinin yeniden açılmasıyla birlikte halk yiyecek almak için dışarı çıktı.





İNTERNET KESİNTİSİ SÜRÜYOR
Benzin istasyonları önünde araç kuyrukları oluştu. Akaryakıt istasyonlarının kapanmasının, yaklaşık 2 milyon nüfuslu kentteki gıda dağıtımını kesintiye uğrattığı belirtiliyor. Başkent Nur Sultan’ın tüm giriş ve çıkışlarına da polis kontrol noktaları kuruldu. Ülke genelinde internet kesintisi sürüyor.





ÖLÜ SAYISI 164’E YÜKSELDİ
Kazakistan yetkilileri 2 Ocak’ta başlayan protestolarda 26’sı eylemci, 18’sı polis olmak üzere toplamda 44 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken bugün yapılan bir haberise dünyayı ayağa kaldırdı. Kazakistan Sağlık Bakanlığı, gösterilerde 2’si çocuk 164 insanın yaşamını yitirdiğini duyurdu.





GÖZALTI SAYISI 6 BİNİ BULDU
Ülkedeki genel hasar miktarı ise 212 milyon dolar, internetin kapatılmasının bedeli 189 milyon dolar, gözaltına alınan kişi sayısı 5.969 kişi olarak açıklandı.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …