Salı , 16 Nisan 2024

BU KIŞ HAVA NASIL OLACAK? UZMANLAR UYARDI: ‘EKİM AYININ SONUNA DİKKAT!’





Bu yaz Avrupa orman yangınları ve sıcaklık kaynaklı ölümlerle sarsılırken, ülkemiz ise aşırı neme teslim oldu. Eylül ile yaza veda edip sonbaharı karşılasak da yazdan kalma günler devam ediyor. Peki, bu kış bizleri nasıl bir hava bekliyor? Geçen yıl 29 yıl sonra Antalya’ya bile yağan kar, bu yıl da yurdun dört bir yanını teslim alacak mı?





İklim değişikliği ve pek çok etken artık meteorolojik ezberleri değiştirdi. Son birkaç yıla bakıldığında sonbaharı yaşamadan kışa, kış mevsiminden de direkt yaza geçiyoruz. Geçtiğimiz yıl filmi biraz geri sardığımızda da durumun pek değişmediği görülüyor. Mart ayında yağışlar devam ederken Nisan’da sıcaklıklarının artması bekleniyordu ama soğuk hava dalgaları etkisini sürdürdü. Haziran’a gelindiğinde de yağışlar bir süre devam etti ve yaz mevsimi tam anlamıyla Temmuz’da başladı.





Sonrasında bir anda artan nemle birlikte boğucu şekilde sıcakları hissettik. Öyle ki aşırı sıcak hava dalgası, Avrupa’da 200’den fazla kişinin ölümüne yol açtı. En çok etkilenen ülkelerin başında ise Portekiz, İspanya, İngiltere ve Fransa geldi.





Oldukça sıcak geçen yaz aylarından sonra güz mevsimine adım attığımız Eylül’ün sonlarına gelmiş olmamıza rağmen, kısa yağışlar görsek de yazdan kalma günler devam ediyor. Hâlbuki geçen yıl Eylül’ün başlarında Bolu, Kayseri, Iğdır ve Ardahan’ın yüksek kesimlerinde kar görünmüş, sıcaklıklar ani bir şekilde düşmüştü. Aralık’tan sonra ise 29 yıl sonra Antalya’ya ‘yol kapatan’ kar bile yağmıştı.

Sonraki Haber

NİSAN AYINDA ÇİFTE ÖDEME!.

NİSAN AYINDA ÇİFTE ÖDEME!. Emeklilere ödemeler hazırlanıyor. Kim ne kadar ek ödeme alacak hesaplandı ve …