Cuma , 29 Mart 2024

Bu sene deprem senesi olacak: özellikle bu illere dikkat!





‘’Depremler Yılı Olacak’’
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, şu açıklamaları gerçekleştirdi, ‘’Yerin çekirdeğinde olağanüstü bir hareketlenmenin olduğunu söyleyebiliriz. Bu yalpalanma, biraz yerin dengesini bozduğunu söyleyebiliriz. Yerdeki manyetik alanların yönünü ve hızını değiştiren bir yalpalanma. Bu durumunda insanların denetiminde olması mümkün değil. Anadolu’da 2023 yılına kadar depremler yaşanacak. Yaklaşık 7 tane büyük deprem yaşandı. 2021 yılında henüz büyük bir depremi görmedik. Son gördüğümü deprem ise 30 Ekim Sisam depremi idi. Ondan sonra da Midilli’nin önünde gördüğümüzü söyleyebiliriz’’ diye ekledi.





‘’İzmir 2022’ye Kadar Sallanacak’’
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir ile ilgili olarak şunları ekledi, ‘’Ege Denizi’nde Sisam, 7 büyüklüğünde bir deprem yarattı. Bu deprem, 118 vatandaşımızın ölmesine sebep oldu. Bu depremin artçıları, en az 2022 yılına kadar devam edeceğini belirtmekte fayda var. Fakat bu sarsıntılar korkutucu olarak duyumsanmayacak. Gerek Kuşadası, gerek Doğanbey ve İzmir’e güçlü olarak hissedilecek, yıkmayacaktır’’ dedi.





‘’6,9 Şiddetinde Deprem’’
Bundan sonrasında Midilli2de 6,6 ve 6,9 arasında bir depremin beklendiği Övgün Ahmet Ercan tarafından belirtildi. Ercan, her büyük depremin sonrasında yapıların daha da yorulmaya devam ettiğinin altını çizdi. Bunların yanı sıra yer değiştirmeden kaynaklı olarak güvenli bölgelerdeki kira artışının önüne toplu konut projelerinin hayata geçirilmesiyle geçebileceğinin altını çizdi.





‘’Marmara’da Belirti Yok’’
Prof. Dr. Ercan, olayı büyük İstanbul depremiyle ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. Profesör şunları ekledi, ‘’Marmara Denizi’nde açıklamalar yapılıyor fakat maalesef İstanbul’da bir deprem çığırtkanlığı var. Bazı profesörler 22 yıldır her an deprem olabilir diyor. Ve dedikleri çıkmadı. Ben halen 2045’ten önce olmaz diyorum’’ ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …