Cuma , 29 Mart 2024

Bu yaz çilek yemeyi unutun! Yeni bir salgın krizi daha: Hastalık çileklerden yayılıyor. Uyarı üstüne uyarı geldi. Bu belirti varsa derhal doktora. Neye yol açıyor ba’kın.





TOPLAM 17 VAKA BİLDİRİLDİ
ABD’de 15’i Kaliforniya’da, 1’i Minnesota’da ve 1’i Kuzey Dakota’da olmak üzere toplam 17 vaka ve 12 hastaneye yatış bildirildi.bUzmanlar 5 Mart 2022 ile 25 Nisan 2022 arasında satın alınan çileklere karşı uyarıyor. Bununla birlikte, meyveleri satın alan ve daha sonra tüketmek üzere donduran tüketicilerin hemen çöpe atmaları tavsiye ediliyor.





BELİRTİLERE KARŞI UYARI
FDA ayrıca hepatit A enfeksiyonu belirtileri olduğunu düşünen kişileri en yakın hastaneler ve doktorlarla iletişime geçmeyi öneriyor. Yapılan uyarılarda “Bu semptomlar yorgunluk, mide b-ulantısı, k-usma, karın a-ğrısı, koyu renkli idrar ve diğer rahatsızlıkları içerebilir” deniyor.





DSÖ VE CDC’DEN AÇIKLAMA
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Pazar günü yaptığı açıklamada, 5 Nisan ile 26 Mayıs arasında 33 ülkede 650 pediatrik şi-d-detli he-patit vakasının rapor edildiğini söyledi.





ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi (CDC) ise salgının olası bir nedeni olarak çocuklarda adenovirüs testi hakkında yeni bir kılavuz yayınladı. Ancak iki durumun bağ-lantılı olup olmadığı belirsizliğini koruyor.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …