Salı , 23 Nisan 2024

Bunu Biliyor muydunuz ?






Araştırnacı Uzmanlar Uyarıyor.!
Kesinlikle Filizlenmiş Patates Yemeyin yedirmeyin Sağlığımıza Zararları vardır Filizlenmiş Patatese yakından bakarsanız üzerinde minik noktalar olduğunu göreceksiniz
Özellikle de Filizlenmiş Patateste Bu noktalar kök boğumlarıdır.
Ve bu boğumlar da Yer üstündeki bitkilerde bu boğumlardan yeni yapraklar ve dallar çıkmaktadır .
Eğer patatesi de Gün İşığı vuran kapalı olmayan aydınlık yerde tutarsanız saklarsanız zamanla bu Noktalardan bölgelerden filizler çıkacaktır .




Evdeki ısı sıcaklık nedeniyle de patatesde fark edilecek büyük oranda büyüme güneş ışığı da daha kolay ve fazlasıyla hızlanacaktır.
Peki, patates filizlenince neden yememeliyiz?
Zararları varmıdır varsa sağlığımıza zararları nelerdir
Güneş ışığına maruz kaldığında yumru kök bitki olan patateste bir dizi fizyolojik reaksiyon meydana gelir. Klorofil üretimi yeşil renk oluşumunu tetikler. Yeşil renk zararlı değildir, aksine demir gibi faydalı minerallerin artışını sağlar.
ZEHİRLENME BELİRTİLERİNE NEDEN OLUR
Kesinlikle bilmelisiniz ki gün ışığı ve ısı patatesteki solanin üretimini de etkiler tetikler. Solanin, fazla miktarda tüketildiğinde vücudumuzda zehirlenme belirtilerine neden olacaktır.
Örnek verecek olursak mesela Mide bulantısı, ishal, kusma, mide krampları, boğazda yanma, baş ağrısı ve baş dönmesi çok sık rastlanan bir durumdur .
Bu zararlı patates kabuklarının hemen altında daha yoğun miktarlarda bulunmaktadır . Bu nedenden dolayı rengi yeşile dönmüş ve filizlenmiş patateslerin tüketilmesi Tavsiye edilmez KESİNLİKLE ÖNERİLMEZ.
Sağlığımız Çok Önemlidir İhmale Gelmez Lütfen Dikkat Edelim Kesinlikle İhmale Gelmez Bilmediğiniz Sağlık Problemlerinizde Doktorunuza Gitmeyi İhmal Etmeyin
Bu bilgiyi paylaşarak tüm sevdiklerimizi bilgilendirelim.
Bir kez paylaş herkes faydalansın.

Sonraki Haber

Kurban için emekliye müjde

Kurban için emekliye müjde Emeklilere müjde! Kurban Bayramı’na 57 gün kala ortaya çıktı Cumhur İttifakı’nın …