Perşembe , 25 Nisan 2024

Bunu Biliyor muydunuz?






Sağlığımız Çok Önemlidir Kesinlikle İhmale Gelmez Lütfen Dikkat Edelim.
Bugün ki konumuz ZENCEFİL Vücudumuza aldığımız her gıdanın proteinin sağlığımıza faydası bulunmaktadır.
Ancak Bazı Sağlık Sorunlarını yaşıyorsak vucudumuz bazı gıdaları tüketdiğimizde sağlığımız için faydası olması yerine zararları bulunmaktadır.
Kulaktan dolma bilgilerle bilinçsiz şekilde araştırmadan öğrenmeden Sağlığımız için kullanacağımız ek gıdaların proteinlerin faydası olmayı bırak bizi sağlığımızı daha kötü duruma sokacağı ve büyük ihmalkârların ciddi sorunlar yapacağı belkide hayatımıza mal olacağını unutmamalıyız.
Özelllikle de hasta olduğumuz dönemlerde veya vucudumuzda kalıcı büyük hastalık varsa yediğimiz içtiğimiz gıdalara dikkat etmeliyiz.
Bilindiği üzere ZENCEFİL Sağlığımız için çok faydalıdır Ancak Bazı Hastalıklarda Faydalı olduğunu bildigimiz ZENCEFİL tam tersine bir etki yaparak vücudumuza zararları olduğunu bir çoğumuz bilmeyiz.
Zencefil bazı hastalıklarda dikkat etmezsek sağlığımızı tehlikeye atıp daha da bozacağı gibi vücudumuzda yan etki yapması sonucu yaşamımızı da riske sokabilir Hastaların ZENCEFİL tüketmeden önce kesinlikle araştırıp Zencefilin hastalığından dolayı sağlığına bir yan etikisi olup olmadığını zararı olmadığını öğrenmesi gerekmektedir.
Zencefil insan sağlığına olan katkılarıyla biliniyor. İnsanlar yüzyıllar boyunca zencefili ilaç ve yemeklerde kullandılar.
Halkımız tarafından şifa kaynağını olarak tabir edilen Zencefil hemen hemen herkes tarafindan bütün hastalarda şifa niyetine tavsiye edilir.
Sağlık açısından sayılamayacak kadar çok faydası bulunmaktadır ancak bazı hastalıklarda hastaya bilinçsiz kullanımda aşırı derecede zararları da bulunmaktadır.
Son derece güçlü bir antioksidan olan zencefilin iltihap önleyici olduğunu da biliniyor. Ancak bazılarının zencefilin normalin üstünde tüketirken iki kere düşünmeleri gerekiyor.




Kökünde bulunan şogaol ve gingerol maddeleri sağlığımıza iyi geliyor. Ancak bazı insanların karaciğerlerinde birtakım sorunlara yol açıyor.
1- Kanla alakalı sağlık sorunları Kan akışını hızlandıran zencefil, yüksek tansiyonun dengelenmesini sağlıyor ve kas ağrılarını geçiriyor.
Halkımız tarafından şifa kaynağını olarak tabir edilen Zencefil hemen hemen herkes ve Özellikle de Aktarlar tarafindan bütün hastalarda şifa niyetine tavsiye edilir.
Fazla zencefil tüketimi herkeste olmasa da birtakım kişilerde sorunlara yol açabiliyor ve siz de o kişilerden biri olabilirsiniz. Bu tür sorunlarınız varsa zencefil tüketmeyin:
Ancak sedef veya safra kesesi hastalığınız varsa yüksek miktarda zencefil tüketimi kanamaya neden olabiliyor. Çin geleneksel tıp bünyesinden gelen Lei Wang, sedef hastalarının zencefilden direk olarak etkilendiklerini anlatıyor.




Zencefilde bulunan bazı kimyasallar bebeğin anne karnındaki gelişimini engelliyor.
2- Hamileyseniz Zencefilin, anne adaylarının düşük yapmasına neden olduğunu duymuşsunuzdur. Bilimsel bir açıklaması olmasa da buna inanılıyor.Bazı kaynaklardan aktarılanlara göre hamileyken zencefil tüketilmemeliymiş.
3- Mide yanmanız varsa Zencefilin soğuk algınlığı ve gribe iyi geldiği biliniyor. Bir de karnınız ağrıyorsa zencefil harikalar yaratıyor. Sık sık midesi yanan biriyseniz günde 2-4 gramdan fazla zencefil tüketmemelisiniz.
4- Kilo vermek istemiyorsanız Zencefil, kalori yakımına iyi gelmesiyle biliniyor. Eğer aşırı zayıfsanız ve kilo almak istiyorsanız zencefil tüketmemelisiniz. Colombia Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada düzenli şekilde zencefil tüketenlerin kilo verdiği görüldü.
5- Diyabet Sağlık dergilerinden aktarılanlara göre diyabet hastasıysanız zencefil tüketmemeniz gerekiyormuş.
Kan şekeri aniden düşen veya yükselen biriyseniz zencefil tüketimi için doktorunuza danışın.
Sağlığımız Çok Önemlidir Kesinlikle İhmale Gelmez Lütfen Dikkat Edelim .
Sağlıklı yaşam için Doktorunuza Gitmeyi Unutmayalım
1Kez PAYLAŞ HERKES FAYDALANSIN BİLGİLENSİN.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …