Cuma , 19 Nisan 2024

BÜYÜK PLAN VE TARİH HAZIR..





Flaş haber.. Doları düşürmek için op-erasy-on başladı. Dolar kurunun 2021 yılından sonra yeniden 18 lira bandına tırmanması sonrası ekonomi yönetiminde yeniden panik havası hakim. Daha önce açıklanan KKM ile bir gecede dolarda 8 lira düşüş sağlayan iktidarın, bu kez doları tam olarak…





Dolar kurunun 2021 yılından sonra yeniden 18 lira bandına tırmanması sonrası ekonomi yönetiminde yeniden panik havası hakim. Daha önce açıklanan KKM ile bir gecede dolarda 8 lira düşüş sağlayan iktidarın, bu kez bankaların yurt dışında tuttukları dolarları getirerek benzer bir planı devreye sokacağı iddia edildi. Ekonomist İbrahim Kahveci, Türkiye sokulan dolar miktarını açıkladı.





Karar Gazetesi’nin ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, Türkiye’nin rezervlerinde en az 15 milyar dolarlık bir artış olduğunu söyledi. Kahveci, bu paranın kaynağının belirsiz olduğunu söylerken “Bir ülkeden ülkemize bu kadar yoğun bir para trafiği oluyorsa bu akış ne kadar şeffaf?” diye sordu.

İbrahim Kahveci’nin “Bu 20 milyar dolar nereden geldi?” başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

Merkez Bankası verisini Uğur Gürses paylaştı. 26 Temmuz haftasında 98.984 milyon dolar olan brüt döviz rezervi 09 Ağustos haftasında 112.040 milyon dolara yükseldi. Yaklaşık 13 milyar dolar rezerv artışı var. Bu hesapta parite etkisi yapılmadı; çünkü aynı zaman diliminde parite yatay bir seyir izledi.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …