Perşembe , 18 Nisan 2024

BÜYÜKŞEN ÇİFTİ CİNAYETİNDE BOMBA İFADE


Çiftin doktor oğulları Osman Büyükşen’in Müge Anlı ile Tatlı Se/rt programına çıkıp, konunun tekrar gündeme gelmesi üzerine jandarma bünyesinde özel e/kip kuruldu.





Çalışmalar sonrası yapılan o/perasyonda gö/zaltına alınan şü/phelilerden Esra Taş, sevgilisi Abdullah Başdemir (46) ile onlara ya/rdım ettikleri öğrenilen Zekeriya Okşen, kuzeni Mustafa Okşen ile Afgan uyruklu Abdulhamid Uzbek tu/tuklandı.





BAŞDEMİR’İN ÇİFTLİĞİNDE 2 FARKLI DÖNEMDE ÇALIŞMIŞ
Abdulhamid Uzbek’in (39) ifadesinin detayları Sabah’ta yayınlandı. İfadesinde 6 yıl önce k/açak yollarla Türkiye’ye giriş yaptığını ve farklı illerde çobanlık yaptığını anlatan Uzbek şunları söyledi: “Türkiye’ye girdiğimde Ankara’daki yeğenimin yanına geldim. Yeğenimin yanında 20 gün kadar hiçbir işte çalışmadan kaldım.





“Daha sonra Konya’nın Ilgın ilçesine gelerek burada çobanlık yaptım. Sonra da Çankırı ilini gittim. Burada farklı yerlerde 5 ay çobanlık yaptım ve tekrar Konya’nın Sarayönü ilçesinde bulunan köylümün yanına geldim. Burada biraz işsiz kaldıktan sonra köylüm beni Abdullah Başdemir ve Süleyman Başdemir ile tanıştırdı. Ben Başdemir’in yanında 9 ay kadar çalıştım.”





“Parayı az bulduğum için yanlarından ayrılıp, tekrar Çankırı’ya gittim. Burada da 2 yıl çalıştıktan sonra tekrar Abdullah Başdemir’in yanında çalışmaya başladım. 2 bin TL karşılığında 3 ay daha çalıştıktan sonra tekrar Ankara Gölbaşı’na gittim. Burada 13 ay çalıştım. Kaldığım köyde jandarmalar beni ya/kalayıp Konya’ya getirdi.”





DÜ/ŞMANLARINI Ö/LDÜRMESİ İÇİN 100 BİN TL TEKLİF ETMİŞ
Abdullah Başdemir’in dü/şmanlarını ö/ldürmesi için kendisine 100 bin TL teklif ettiğini ifade eden Uzbek, “İlk çalıştığım dönemde Abdullah benim yanıma 4 kez gelerek, bana ‘Benim dü/şmanlarım var. Sana 100 bin TL versem bu dü/şmanlarımı ö/ldürür müsün?’ diye sordu. Bende sa/kat bir kızımın olduğunu bu nedenle ö/ldüremeyeceğimi söyledim. Bunları bana söylerken şa/ka yapmıyordu, gayet ciddiydi.

Sonraki Haber

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını Hakkari’de ziyaretler yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Çukurca ve …