Perşembe , 28 Mart 2024

Cahit Turhan’ın görevden alınmasının ardından iddialar ortaya çıktı






Gece yarısı sürpriz bir karara imza atılmış, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan görevinden alınmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yayımladığı kararname ile beklenmedik bir adım atmıştı. Çeşitli iddialar akabinde geldi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beklenmedik bu hamlesi 2018 senesinde kurmuş olduğu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde ki ilk değişiklik olarak da tarihe geçmiş durumdayken herkesçe kararın gerekçesi merak edilmekteydi.





Tabi kamuoyu çalkalanmaya başlamış çeşitli iddialar da beraberinde gelmişti. Kimileri Kanal İstanbul Projesi’nin ihalesini ertelemediği için görevden alındığını iddia ederken, Sözcü Gazetesi’nden Veli Toprak’ın haberi ise bambaşka çıktı. Habere göre olayın aslı çok farklı.





Öncelikle Adalet ve Kalkınma Partisi Kulislerinde kararın ardında, Cahit Turhan’ın yenitip koronavirüsü tedbirlerinde pasif kaldığı düşüncesi ortaya çıktı. Kanal İstanbul ile alakalı olarak ihalenin nihai takvime göre yapıldığı ve bakanın herhangi bir rolü olmadığı belirtildi.

Sözcü’den Turhan’ın haberine göre ise: Koronavirüs sebebi ile, havayolu, karayolu, denizyolu ulaşımlarında erken tedbir ve önlem alınmadığı, yetersiz kalındığı belirtiliyor.




Erdoğan tarafından açıklanan son 7 tedbirin içerisinde yer alan “Yurtdışı uçuşların yasaklanması” kararı bile, Cahit Turhan’a rağmen alınan bir karar olarak da belirtiliyor.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …