Cuma , 19 Nisan 2024

Celal Şengör’den “Eteğini Kaldırıp Tokat Attım” Söyleminde Büyük Gelişme!





İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Celal Şengör geçtiğimiz günlerde canlı yayında söyledikleri oldukça çarpıcıydı. “Eteğini Kaldırıp Tokat Attım” dediği öğrencisi ortaya çıktı. O kız öğretim üyesi çıktı.





İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör’ün katıldığı bir canlı yayında bir anısını anlattı. Canlı yayında kız öğrencilerinden biri ile ilgili anlattığı anısı, taciz iddialarını gündeme getirdi. CELAL ŞENGÖR: ETEĞİNİ KALDIRIP KIÇINA TOKAT ATTIM Prof. Dr. Celal Şengör canlı yayında “O kadar kızdırdı ki, Saniye’nin eteğini kaldırdım. Kıçına bir tokat attım. Bu dehşete düştü. Baktım böyle bakıyor bana.





Bana bak dedim baban bunu yaptı mı dedim. Bana babam bile bunu yapmadı dedi. Heh dedim eksik kalmış, şimdi tamamlandı” şeklinde ifadelerini kullandı. CELAL ŞENGÖR’ÜN HAREKETİ BÜYÜK TEPKİ TOPLADI Celal Şengör’ün bu söylemleri büyük tepki topladı. Şengör’ün öğrencisine yönelik cinsel tacizi canlı yayında gülerek anlatması, sosyal medyada büyük tepki topladı. Sosyal medya da trend topic olan bu olay da, o kızın kim olduğu sorularını uyandırdı. TOKAT YİYEN SANİYE KİM? Şengör’ün bu hikâyenin ardından sosyal medya yıkıldı. Saniye’nin kim olduğuysa kısa süre de ortaya çıktı. 1997 İstanbul Doğumlu olan Saniye, 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Biyoloji bölümü mezunu. Aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yerbilimleri Enstitüsü Katı Yer Sistem Bilimleri Anabilim Dalı’na yüksek lisans öğrencisi olarak kaydoldu ve 2000- 2001 yıllarında dil eğitimi için İngiltere’ye gitti.





2003- 2006 seneleri arasında İstanbul Üniversitesi Çeviri Anabilim Dalı’nda yüksek lisans derslerini aldığı Veysel Atayman’ın yönlendirmesiyle yayın kurumunda çevirmenlik yaptı. 2006 yılında af yasasının çıkmasıyla yüksek lisans eğitimini İTÜ’de 2007 yılı itibarıyla Celal Şengör danışmanlığı altında yaptı. 2008 yılında doktora yapmak için Güney Afrika’daki Witswatersrand Üniversitesi’nin Evolutionary Studies Institute’de (Evrim Çalışmaları Enstitüsü) kayıt yaptıran Saniye, halen aynı enstitüde görevine devam etmektedir. CELAL ŞENGÖR’E ŞAHAN GÖKBAKAR’DAN BÜYÜK TEPKİ Canlı yayında yaşadığı bir olayı anlattı geçen günlerde Celal Şengör. Kız öğrencisinin eteğini kaldırıp tokat attığı anısını anlattı. Taciz iddialarıyla sarsılırken bir tepki de Şahan Gökbakar’dan geldi. Sosyal medya hesabında Celal Şengör’ün fotoğrafını paylaşarak sitem dolu sözlerde bulundu.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …