Cuma , 19 Nisan 2024

CHP’den HDP’ye bakanlık: Masa’da pazarlıklar sürüyor





Aktarılan kulis bilgisine göre, bakanlık verilecek kişinin kamuoyunda pek bilinmeyen bir kişi olması ancak HADP tarafından da onaylanan bir ismin olacağı bilgiler arasın yer alıyor.
6’lı Masa’da bakanlık pazarlığı sürüyor
6’lı Masa’nın HDP’ye bakanlık vermesi gündemden düşmüyor. İYİ Parti’nin daha önceleri ‘HDP olursa biz masada olmayız’ söylemi hala hafızalarda taze iken, 6’lı masada bakanlık pazarlıkları devam ediyor. HDP’ye bakanlık verileceği CHP’li isimler tarafından sıkça ifade edilirken bakanlık formülüne ilişkin dikkat çeken kulis bilgisine ulaşıldı.





İyi parti geri adım atacak mı?
Kılıçdaroğlu’nun HDP görüşmesi gündemde yeri almışken, İYİ Parti’nin “Bizim olduğumuz masada HDP olamaz” çıkışı gündemde yerini alan ayrı bir başlık oldu. CHP’li Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” çıkışının ardından gözler Kılıçdaroğlu’nun HDP ziyaretine çevrildi.





HDP’den Kılıçdaroğlu’na tebrik mesajları
Kılıçdaroğlu’nun adaylığının ilan edilmesinin ardından HDP’den davet ve tebrik mesajları gelirken, CHP’den de bu davetler olumlu karşılandı.





HDP’ye Bakanlık Formülü
CHP, HDP ve Kılıçdaroğlu arasında bir bakanlık pazarlığı olduğu kulislerde tartışılırken, nasıl bir yol izleneceği de merak konusu oldu. HDP’ye bakanlık verilecek ismin HDP ile özdeşleşmiş kişilerden olmayacağı, bunun yerine kamuoyunda adı çok dillendirilmeyen ve HDP’nin onaylayacağı biri olacağı belirtiliyor.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …