Perşembe , 25 Nisan 2024

Çocukların bağışıklığını 3 yıl zayıflatıyor…





Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki kızamık vakalarında artış olduğunu duyurması tedirginliğe yol açmış durumda. DSÖ’nün Nisan sonunda açıkladığı verilerine göre, Kıta Avrupa Bölgesi olarak adlandırılan geniş coğrafyada Tacikistan, Türkiye ve Rusya Federasyonu, son 12 ayda en fazla sayıda vaka bildiren 3 ülke. Tacikistan’daki vaka sayısı 610 olarak duyurulurken, Türkiye’deki vaka sayısı 466 ve Rusya’daki vaka sayısı 414 olarak kayıtlara geçti.





Türkiye’de kızamık vakalarında benzer bir artış 2013 yılında da yaşanırken, o dönem söz konusu artışın mültecilerden kaynaklandığı öne sürülmüştü. DSÖ tarafından yayınlanan son verilerin ardından Türkiye’deki bilim insanları ebeveynleri aşı karşıtlarına karşı uyararak, bu kişilerin söylemlerine asla kulak asılmaması gerektiğini belirtti.





Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşı reddi nedeniyle kızamık vaka sayısında artış gözlemlendiğine dikkat çekerken, özellikle sosyal medya üzerinden aşı karşıtlığı yapanların uzman olmayan kişiler olduğu uyarısında bulundu.




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …