Cuma , 26 Nisan 2024

Çoğu insan bu yanlışa düşüyor. Dusta Idrar yapanın yakalanacağı hastalık..





İşin hijyen kısmını da yabana atmamak lazım tabii. Özellikle bu işi yaptıktan sonra bacaklarınızı ve banyoyu temizlemiyorsanız, sorunun göründüğünden çok daha büyük olduğunu söyleyebiliriz. Duştayken işemek, hem hijyen hem de insan beyni açısından neden zararlı, gelin birlikte bakalım.





İdrarımız, sandığımız kadar masum değil
Bugüne kadar idrarın hijyenik olduğuna, hatta hiçbir bakteri veya mikrobu içermediğine dair birçok duyum almışsınızdır. Hatta açık yaraya idrar dökülmesini öneren insanlar bile karşınıza mutlaka bir iki defa çıkmıştır.





İdrarın temiz veya hijyenik olduğuna dair algılar, idrar üzerinde yapılan testlerin epey sayılı olmasından kaynaklanıyordu. Ancak teknolojinin ilerlemesi ve idrar üzerinde yapılan testlerin daha da kapsamlaşmasıyla birlikte mesanede bulunan bazı mikrobiyomların, idrar yolu enfeksiyonu olduğu zaman idrara geçtiği ve bu yüzden idrarın hijyenik olmaktan çok uzak olduğu ortaya çıktı.

Sonraki Haber

Son dakika… Yunanistan’da gökyüzü kızıla büründü! Tekirdağ’dan giriş yaptı, İstanbul’a geliyor

Son dakika… Yunanistan’da gökyüzü kızıla büründü! Tekirdağ’dan giriş yaptı, İstanbul’a geliyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından …