Cuma , 29 Mart 2024

Çok kuvvetli olacak! Sıcaklıklar düşüyor





Ekim ayının ilk gününe sıcak havalarla giriş yaptıktan sonra 2 Ekim’den itibaren havalar hızla serinlemeye başladı. Pazartesi gününden beri de havalar iyice serinledi. Aynı zamanda yağışlar da etkili olmaya başladı. Önümüzdeki süreçte yağışlar devam edecek.

“HAVALAR ARTIK SERİN OLACAK”
Doğu Karadeniz bugün sağanak geçişleri alacak. İstanbul ve Ankara’da ilçe ilçe kısa süreli sağanak geçişleri görülüyor. İzmir’de önemli bir yağış yok. Havalar artık serin olacak. Günübirlik ısınmalar hariç sonbahar havası etkili olmaya devam edecek.





“FIRTINA, SEL, HORTUM MEYDANA GELEBİLİR”
Önemli bir husus var; Akdeniz suyu çok sıcak. Avrupalı uzmanların da dikkat çektiği üzere Ekim ayının ikinci yarısından itibaren Türkiye ve Balkanlarda önemli hava olayları gerçekleşebilir. Örneğin; fırtına, sel, hortum vs. gibi.





Önümüzdeki kış ile ilgili Sibirya kar örtüsünün durumunu takip ediyoruz. Sibirya kar örtüsü ne kadar fazla ve geniş olursa; o kadar çetin bir kış yaşama ihtimalimiz artar.





DOĞU ANADOLU’NUN GÜNEYDOĞUSUNDA BEKLENEN KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINAYA DİKKAT!
Bugün Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda beklenen rüzgarın; Van, Hakkari, Bitlis çevreleri ile Şırnak ve Siirt’in doğu kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (50- 70 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (70-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.





DOĞU KARADENİZ’DE YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR!
Bugün Doğu Karadeniz’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Rize, Bayburt çevreleri ile Trabzon’un doğusu ve Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …