Cuma , 29 Mart 2024

Coronayı yenen doktor: 11 kilo kaybettim, ölümü yaşadım!





“İLK KEZ ÖLÜMÜ GÖRDÜM” Şehir Hastanesi’nde gördüğü Covid-19 tedavi sürecini anlatan Dr. Osman Altıparmak, ölümü gördüğünü ve zorlu bir süreç yaşadığını ifade etti. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Altıparmak, “Tedavim boyunca Türkiye’nin ve Avrupanı’nın çeşitli yerlerinden beni aradılar. Sevenlerim dualarını esirgemediler. Covid-19 gerçekten çok ciddi bir rahatsızlık olduğunu hekim olarak hastalarımdan görüyordum. Gerçekten akciğerleri darma duman olmuş, nefes darlıklarıyla geliyorlardı. Ama birebir yaşayan olarak ilk kez ölümü gördüm. Daha önceleri kalp krizi ve zatüre geçirdim. Ancak hiçbirinde bu kadar ölüme yakın olmadım. Tedavim süresince ölümü gördüm. Bir haftada 11 kilo kaybettim. Sağ olsun arkadaşlarımın gayreti ve sevenlerimin dualarıyla kendime geldim.” ifadelerini kullandı.



“İÇİMDEKİ ENERJİ HASTALIK SONRASI DÜŞTÜ” Covid-19’un sağlık çalışanları açısından en olumsuz etkisinin ciddi oranda enerji kaybı olduğunu ifade eden Dr. Osman Altıparmak, tedavinin ardından kendisine verilen 10 günlük istirahat süresinin 4.’üncü gününde göreve başladığını dile getirdi. Yaşadığı güç kaybına rağmen çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Dr. Altıparmak, “Covid-19 tedavisinin 14. gününde taburcu oldum. Bana daha sonra 10 gün istirahat verdiler. Ancak hastanede çok yoğun uzman hekim ihtiyacı olması ve iki hekim kardeşimin de zor durumda olduğunu gördüm. 4. günde raporumu keserek kardeşlerimle birlikte çalışmaya başladım. İçimdeki enerji ve güç hastalık sonrası ciddi oranda azaldı. Bu hastalığın bir özelliği de bu. Hastalık sonrası enerjinizin yüzde 30-40’ı olmuyor. Ama yinede koşuşturarak çalışıyorum. Ancak bu hastalığı tekrar geçirdiğiniz de daha ağır seyredeceğini de biliyorum. Ama yapacak bir şeyimiz yok. Bize ihtiyaç var ve çalışmak zorundayız” diye konuştu.


Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …