Cuma , 29 Mart 2024

Coronayı yenen doktor: 11 kilo kaybettim, ölümü yaşadım!





YOĞUN BAKIM KAPASİTEMİZ 5 KATINA ÇIKTI” Covid-19’un giderek tehlikeli hale geldiğine dikkat çeken Dr. Osman Altıparmak, görev yaptığı ve tedavi gördüğü Manisa Şehir Hastanesi’nde yoğun bakım ünitelerinin kapasitesinin 5 katına çıktığını ifade etti. Covid-19’a özellikle gençlerin dikkat etmediğinin altını çizen Dr. Altıparmak, sözlerine şöyle devam etti; “Covid giderek daha tehlikeli hale geliyor. Akciğerlerde çok ciddi tahribatlar yapıyor. Yoğun bakım yatak kapasitemiz 5 katına çıktı. Her gün gelen hastalarımızın yoğun bakım ve servislere akciğerleri ileri derecede bozulmuş oluyor. En önemlisi, en önemli şey bazı hastalarımızda tüm tedaviye rağmen iyileşseler bile yıllarca sigara içmiş, ağır verem geçirmiş hastalarımız gibi ömür boyu nefes darlığı çekecek olmaları. Yoğun bakıma yatan hastalarımızın bir kısmını iyileştirirken bir kısmını kaybediyoruz. Hastaneye yattığımın 3.’üncü günü yan odamda 20 yaşında bir genci kaybettik. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Gençlik Covid-19’a dikkat etmiyor. Artık bu hastalığın önemini kavrayın. Yoğun bakımlarımızın çok ciddi oranda doldu. Ölüm oranı gittikçe artıyor.”



HERKESİ AŞI OLMAYA DAVET ETTİ Türkiye’ye Covid-19 aşısının gelmesinin beklendiği bu günlerde Dr. Osman Altıparmak açıklamasının son kısmında, vatandaşları aşı vurulması konusunda çağrıda bulundu. Covid-19 tedavisinde kullanılan ilaçların düzgün alınması ve istirahat halinde hastalığın vücutta kalıcı izler bırakmadığını ifade eden Dr. Altıparmak, “Lütfen bu hastalığı yaşayan bir hekim olarak söylüyorum. Çok ciddi izlere neden olan öldüren, öldürmese de yaşadığınızda hayatınız boyu iz bırakan bir hastalığın aşısını mutlaka olun. Sosyal medyada hekim olduğu şüpheli kişilerin paylaşım yaptıklarına şahit oldum. Kesinlikle bir hekim olarak mutlaka aşı olun diyorum. Çünkü bu bir milli meseledir. Aşı bireysel olarak elbetteki önemli. Ama en önemlisi aşı olduğumuz takdirde bağışıklığımız yükselecek ve bulaştırma oranımız düşecek. Memleket olarak bu şekilde kurtulacağız” dedi.


Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …