Perşembe , 18 Nisan 2024

Covid 19’u Yendim Diyenlerin Başına 3 Ay Sonra Gelenler Şaşırttı..!





21 yy içerisindeki en büyük felaket olarak gösterilen Covid 19 hastalığını oldukça fazla sayıda kişi de yenmektedir. Birçok kişi bu ölümcül hastalığı yerdiği için büyük bir sevinç yaşamaktadır. Fakat ileriki zamanlarda başına gelenlerle birlikte tekrardan işin ciddiyeti ortaya çıkmaktadır.



Covid 19 geçiren kişilerden 10 kişiden 1 tanesi yorgunluk veya öksürük rahatsızlığı ile 3 ay içerisinde tekrar karşılaşmaktadır. İngiltere de yapılmış olan bir araştırma virüsün iyileşen hastalarda 3 ay içerisinde ishal, saç kaybı, yorgunluk ve öksürük gibi belirtilerden birisinin yeniden ortaya çıktığını göstermektedir.
Felç ve Kalp Krizi Riski



Virüsü bünyesinde taşıyarak bu virüsten uygulanan tedaviler ile kurtulduğunu düşünen kişilerde 12 kat daha fazla kalp krizi riski görülmektedir. Ayrıca aynı oranda felç riski de bulunmaktadır. Bu sebeple hastalığı yendim diye düşünmenin yanı sıra bu gibi sonuçlarla karşılaşmanın olağan olduğunu da bu araştırma ortaya koymaktadır.
Uzun Covid



Yaşanan rahatsızlıkların uzun bir süre sonra tekrardan belirti olarak ortaya çıkması hususuna uzun covid denilmektedir. Burada bu virüsün göstermiş olduğu belirtilerin bazılarının veya belirli bir kısmının yeniden görülmesi mümkün olmaktadır. Bu durum tıp dünyasında uzun covid olarak değerlendirilmektedir.



Covid 19 her yaş urubuna eşit olarak risk sunmamaktadır. Çocuklar da bilhassa virüs kısa süre içerisinde ortadan kaybolabilir. Fakat ilerleyen zamanlarda uzun covid neticesinde çocuklar da veya gençlerde de kalp krizi veya felç gibi durumlar görülebilmektedir. Bu sebeple önlemlerin daha yoğun bir şekilde alınmasının gerekliliği ortaya çıkmaktadır.

Sonraki Haber

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını Hakkari’de ziyaretler yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Çukurca ve …