Cuma , 29 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bu bir ilk..


“KUŞAK FARKI BAHANESİ…”





Gençlerin kendilerini anlamadığını söyleyenler dönüp onları yeterince dinlemediklerinin muhasebesini yapmalı. Kuşak farkı bahanesiyle yeni nesilleri anlamaktan kaçınarak bu ülkeyi dünyanın yeni düzeninde söz sahibi olacak konuma getiremeyiz. Önümüzde doğru tespitlerle elde edilmiş çok sayıda başarılı örnekler var. Çocuklarımızın dünyasına dijital teknoloji imkanlarını kullanarak kendi kahramanlarımızı sokarak kendi kültür iklimini oluşturabiliyoruz. Bu konuda tüm kurumlarımıza, STK’lara önemli görevler düşüyor. Metaverse, bize dijital kültür konusuna daha çok odaklanmamız gerektiğine işaret ediyor.





Ülkemizin potansiyeli, kendi silikon vadisini oluşturacak düzeydedir. Bu alandaki tüm çalışmalara vakit ve kaynak ayıracak yatırımcılara, gençlere ihtiyacımız var. Dijital alanda da yerli ve milli ayaklar üzerinde durmuyorsanız, felaketin eşiğindesiniz demektir. İHA, SİHA, AKINCI’lar yapamıyorsanız her an köle olma ile karşı karşıyasınız. Dijital dünyada da asıl olan kendi ülkemizdir. Özgün yazılımlarımızı geliştirmeden kafamızı yastığa, huzuru kalple koyamayız.
DİJİTAL SEFERBERLİK DÖNEMİ





Elinde silahla dolaşan bir gençlik, AK Parti gençliği olamaz. İşte biz, TEKNOFEST gençliği dedik, şimdi ise metaverse ile birkaç adım öne çıkan gençlik diyoruz. Burada önümüzdeki dönemi dijital seferberlik dönemi olarak ilan ediyorum. Gelecek, onu tasarlayana aittir.




Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …