Perşembe , 28 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Marketlerin etiket oyunu bozuluyor





Marketlerin etiket oyununu bozacak 3 formül
Milliyet’in haberine göre Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu milliyet.com.tr’ye anlattı. Ağaoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Para cezalarının etkili olmadığı açıkça görünüyor. Bu cezalar 10 katına kadar uygulansa bile sonuç alınması mümkün değildir. Birileri alışkanlık edinmiş, bulanık suda balık avlar gibi bu tür ekonomik dalgalanmaların olabildiği zamanlarda vurgun yapıyorlar.





2 aydır maliyetlere etki edilen bir değişim olmadı
Stoktan para kazanıyorlar, daha doğrusu stokçuluk yapıyorlar. Yaklaşık 2 aydır maliyete etki edecek akaryakıt, elektrik, doğal gaz, personel ücretleri, kira gibi unsurlarda değişiklik olmadı hatta bazıları geri geldi, fiyatlar düştü. Akaryakıtta düştü, buna rağmen alışkanlıklarından vazgeçmeyen birtakım çevreler halkın temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinde neredeyse her gün yüksek fiyat etiketi ile tüketicilerin karşısına çıkıyorlar. Bu nedenle yaptırımlar artırılmalı, denetimler sıklaştırılmalıdır.




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …