Cuma , 29 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret karşılıksız kalmadı


Ünlü oyuncuya ‘Erdoğan’a hakaret’ten hapis cezası istendi Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Yeşilçam oyuncusu Nilüfer Aydan’ın (Aydan Canbula), “Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret” suçundan 4 yıl 8 ay hapsi istendi.




Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Nilüfer Aydan ve avukatı katıldı. Nilüfer Aydan savunmasında, dava konusu paylaşımların hakaret olduğuna dair iddiayı kabul etmediğini belirtti. Aydan, “Paylaşımlarda hakaret anlamında kötü bir söylem yoktur. Sadece bir vatandaş olarak eleştiri hakkımı kullandım.




Nasıl oy veriyorsam eleştiri hakkım olduğunu da düşünüyorum. Ayrıca bazen evimin arka bahçesinde gençlerle tiyatro, sinema ve şiir üzerine sohbetlerimiz oluyor. Bazen gözlüğüm yanımda olmadığı için telefonumdan bu gençlerin sosyal medya paylaşımı yaptığı da oluyor. Dolayısıyla dava konusu paylaşımların hangisini ben yaptım, hangisini ben yapmadım bilemiyorum ancak hakaret etmek için yapmadım.
Beraatimi istiyorum” ifadelerini kullandı. Sanık avukatı ise beyanında “Müvekkilimin yaşı ve sosyal konumu dikkate alındığında böyle bir hakaret içerir beyanda bulunması düşünülemez. Kendisi devletinin yanındır, beraatini talep ediyoruz” dedi.




4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemi
Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında Aydan’ın sosyal medyadaki paylaşımlarıyla ilgili Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldığını söyledi. Dava konusu üç paylaşımın suçun unsurları oluşturmadığını ve eleştiri mahiyetinde olduğunu değerlendiren savcı, sanığın bir paylaşımının hakaret suçunu oluşturduğunu belirtti. Savcı mütalaasında Nilüfer Aydan’ın “Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret” suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …