Cuma , 19 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milyonlara müjde





Milyonların gözü kulağı Kabine toplantısında çıkacak kararlardaydı. Toplantı sona erdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı. Kabine’nin gündeminde aşılama çalışmaları, koronavirüste gelinen son durum ve Kurban Bayramı tatil süresi vardı. Toplantının ardından yeni kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere ödenecek bayram ikramiyesinin ödeneceği tarihi açıkladı. Peki, Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları… şte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları: “Emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum. Emeklilerimizin temmuz ayı aylıkları ile bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. 12,7 milyon vatandaşımıza 12,3 milyar lirası Kurban Bayramı ikramiyesi olmak üzere toplamda 38 milyar liralık ödeme gerçekleştireceğiz.”





Bankaların promosyon yarışı git gide büyüyor. Emekli maaşına göre en az 500-625-750 lira ödenirken, kampanyalarla tutar 2 bin liraya kadar ulaştı. Özel bankalar kampanyalarıyla tutarı daha da yükseltti. Emekli, dul ve yetimlere banka promosyonlarının sağladığı fırsatlar devam ediyor. 3 yıllık taahhüt vaktini dolduranlar ikinci kez promosyon alabilecekken yeni emekli olan kişilerde maaşı bağlandığı anda bu imkandan yararlanıyor. Maaşa göre en düşük promosyon tutarları 500, 625, 750 lira civarındayken, özel bankaların kampanyaları ile tutar daha da yükseliyor.





Bazı bankalar hiçbir ek şart koşmadan bazıları da maaş taşıma ya da ek ürün kullanma şartlarıyla yüksek ödeme yapıyor. Kimi bankalar promosyonu bin 750 liraya kadar çıkardı. Ayrıca emekli yakınına getirenlere de ek ödeme sağlayan bankalarda mevcut. Bu şekilde emeklilerin eline 2 bin liraya varan para geçiyor. İşte emekliler için hayata geçirilen bazı kampanyalar: Taban promosyon; maaşı bin 500 liranın altında olanlarda 500, bin 500-2 bin 500 lira arasında olanlarda 625, 2 bin 500 liranın üstünde olanlarda 750 lira. Özel bankaların kampanyaları tutarı daha da artırdı.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …