Çarşamba , 24 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Net Açıklama! Stokçulara ve Fahiş Fiyat Verene Geçit Yok





YENİ EKONOMİ POLİTİKASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerine ‘Ekonomi politikasında tarihi bir değişim başlattık. Bu değişim uzunca bir süredir devam etmektedir. Klasik ekonomi anlayışının yüksek faizle enflasyonu kontrol altında tutma yaklaşımını bir kenara bıraktık’ diyerek devam etti ve ekledi ‘Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme temelli ekonomi politikasına yöneldik. Böyle büyük bir değişim öyle kolay olmuyor. Pek çok risk, soru işareti var. Maalesef içimizde de kirli senaryoya figüranlığa gönüllü epeyce bir siyasetçi, akademisyen ve medya mensubu çıkmıştır’ dedi.





‘Bu risklerin hepsini de göze almaya değdiğine inanıyoruz. Döviz kuru dalgalanmaları risklerden biri olarak kapımıza dayanmıştır. Kendi arkadaşlarımız arasında bile, açık konuşuyorum, aynı yönde değerlendirmeler (faiz indirme) yapanlar olduğunu söylemek istiyorum’ şeklinde ifadeler kullandı. ‘Biz kendi programımızı uygulamakta ısrar ettik. Tedbir paketi ile kurun üzerinde köpüğün bir gün üzerinde ortadan kalktığını gördük. Estirilmeye çalışılan fırtınaların, kara bulutların aksine, ekonomimizin üretim ve istihdam tarafında işler mükemmel denecek seviyede iyi gitmektedir’ şeklinde ifadeler kullanan Erdoğan, ‘En çok tedirginliğe yol açan finans üzerindeki dengeyi oturttuğumuzda önümüzdeki yaz aylarında bambaşka iklime girdiğimize şahitlik edeceğiz’ dedi.





ISRAR EDENLERİN ÜSTÜNE GİDİLECEKTİR
Ekonomist ve akademisyenlerle sohbet toplantısında konuşma yapan Erdoğan sözlerine, ‘Fahiş fiyat artışı yapanlar oldu. Günde birkaç kez etiket değiştirenlerin millet adına takipçisi olacağımı olacağımızı hatırlatmak isterim’ diyerek devam etti. ‘Bu milleti sömürmeye kimsenin hakkı yok. Dolardaki artış durumunda fiyatları hangi oranda yükseltiyorlarsa düştüğünde de aynı hızda fiyat indirimlerini yapmalarını bekliyoruz. Stokçuların, fahiş fiyatta ısrar edenlerin üstüne gidilecektir’ diyen Erdoğan, ‘Hiç kimseye, hiçbir makama göz yumamayız. Ülkemizi yüksek faiz ve hormonlu kur artışı cenderesinden çıkardığımız gibi yüksek fiyat artışı sarmalından da çıkarmakta kararlıyız’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.




Sonraki Haber

Emeklilerin Kartı Kullanımı

Emeklilerin Kartı Kullanımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dar gelirli emeklilere yönelik özel bir uygulama …