Çarşamba , 24 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni açıklama





Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ile yeşil ışık yakılan asgari ücret ek zam sürecine yeni bir açıklama eklendi. Erdoğan’ın bugünkü konuşması ardından temmuz zammı yeniden gündemde.





Bugün AK Parti Kızılcahamam Kampı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partinin 20 yıla yayılan çalışma serüvenini hatırlatırken güncel konuları da unutmadı.





4 Haziran 2022 Cumartesi günü (bugün) partinin Kızılcahamam Kampı açılış konuşmasında güncel konuları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan; “dünyada neyin nereye geldiğini takip ediyorsunuz” dedi ve temmuz zammını işaret eden şu ifadeleri kullandı:

“Petrol fiyatlarının arttığı dönemde dünyada neyin nereye geldiğini takip ediyorsunuz. Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz.”





Açıklama asgari ücrete zam konusunda yeşil ışığı resmen yakmış oldu. Daha önce gerekirse değerlendirileceği söylenen temmuz zammı çalışmalarının resmiyette başlaması işçi ve işveren için oldukça önemli bir bilgi.vASGARİ ÜCRETE EK ZAM GELECEK Mİ?

Rekor zammın ardından enflasyon oranlarıyla birlikte değerlendirilen asgari ücretin temmuzda zam alıp almayacağı henüz kesinleşmese da çalışmaların başlaması oldukça önemli. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu işaret etmişti:





“Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir.”Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır.”




Sonraki Haber

Emeklilerin Kartı Kullanımı

Emeklilerin Kartı Kullanımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dar gelirli emeklilere yönelik özel bir uygulama …