Cuma , 29 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Rezerv Açıklaması





Erdoğan, Türkiye’nin enerjide tamamen dışa bağımlı olduğunu ve keşfedilen bu miktarın bağımlılığı azaltmak adına çok önemli olduğunu belirtti. Hidorkarboon değerlerinin ekonomi için vazgeçilemez bir kaynak olduğunu ifade etti. Ülkeden belli bölgelerinden çıkarılan küçük miktarlardaki doğal gaz ve petrolün ülkenin ihtiyacını karşılayacak düzeyde olmadığını vurguladı.



Türkiye’nin en büyük hidrokarbon kaynağının Karadeniz’de bulunan rezervler olduğunu, ilerleyen süreçlerde bu rezervlere yenilerinin ekleneceğine inandığını sözlerine ekledi. Türkiye’nin kendi çıkaracağı gazın ithal edilenlere göre çok daha ucuz olacağını belirtti. Vatandaşların bu gazdan daha ucuz faydalanacaklarını ve hedeflerinin 2023 yılında bu gazı kullanıma sunmak olduğunu belirtti.



Türkiye’nin arama faaliyetlerinin Doğu Akdeniz’de de devam edeceğini ve zorbalığa veya tehditlere boyun eğilmeyeceğini belirtti. Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs halkının haklarını her platformda sonuna kadar arayacaklarını ve hiçbir şekilde oldubittiye getirilmesine izin verilmeyeceğini sözlerine ekledi. Türkiye’nin doğal gaz rezervleri ile yeni bir döneme girmiş olduğunu ifade etti.


Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …