Perşembe , 25 Nisan 2024

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN TALİMATI! 4 MİLYON KİŞİNİN BORCU YAPILANDIRILACAK…





YAPILANDIRMAYA YOĞUN TALEP
Yaz döneminde sahada bulunan milletvekillerine devlete olan borçların yeniden yapılandırması konusunda vatandaştan büyük talep geldi. Yalnızca vatandaştan değil, iş dünyasından da aynı yönde isteklerin gelişi AK Parti toplantılarına ulaştı. Tüm bu istekler doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kapsamlı bir çalışma başlatılması talimatında bulundu.



AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeniden yapılandırma çalışmalarına başlandığını ve gelecek olan düzenlemeyi istihdam paketine eklemenin düşünüldüğünü belirtti.
Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklarla toplantılar gerçekleştirilerek düzenlemenin hatları ve kapsamları belirlenmeye çalışıldı.
İşte AK Parti’nin hazırladığı paketin detayları…
EN KAPSAMLI YAPILANDIRMA
Yapılandırma kapsamına vergi borçları, sigorta prim borçları, köprü geçiş cezaları, trafik ve gümrük cezaları ve belediyelere olan çeşitli borçlar da dahil olmak üzere birçok idari para cezalarının girmesi bekleniyor. Böylelikle, bu düzenleme bugüne kadar çıkartılmış en kapsamlı yeniden yapılandırma olarak öngörülüyor.
ÖĞRENİM KREDİSİ BORÇLARI DA GÜNDEMDE



Öğrencilerin üniversite öğrenim kredilerinin borçlarıyla ilgili talepleri çok uzun zamandır gündemde. Üniversite mezunu öğrencilerin öğrenim kredileri ve borçlarıyla ilgili yaşadıkları sorunlar ve talepleri daha önce cumhurbaşkanına iletilmişti. Erdoğan talimatları doğrultusunda öğrenim kredi borçlarının da yeniden yapılandırma kapsamına girmesini istedi.



Aynı zamanda, AK Parti çiftçilerin tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının da yapılandırma kapsamında olmasını istiyor. Fakat bu konudaki karar henüz verilmiş durumda değil.
500 MİLYARLIK BORÇ PAKET KAPSAMINDA
Paket kapsamına girecek yapılandırmadan yaklaşık olarak 4 milyon vatandaşın yararlanması bekleniyor. Bu 4 milyon vatandaşın toplam borç tutarı ise 500 milyar lira olarak söyleniyor.
BİR YIL ERTELEME OLANAĞI



AK Parti yaşanılan pandemi döneminde borçların ödenmesinin sıkıntılı olduğunu bildiklerini belirtti. Bu durumda borçlar yapılandırılsa ve taksitler başlatılırsa vatandaş ödemeler konusunda yine zorluk yaşayacak, bu sebeple bir yıl süreyle tüm borçlar ertelensin daha sonra taksitler başlatılsın önerisinde bulundu.
Bir yıl erteleme üzerine çalışmalar yapılmaya başlandı. Fakat erteleme süresinin 6 ay veya daha kısa bir süre için olabileceği de gündemde olan konular arasında. Planlanan çalışma kapsamında erteleme sonrası borçlar süreli taksitlere bölünecek.


Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …